Subtension4: 25. februára v Clube 596 v Kyjove!

Úderné beaty, ostré hejtky rozbíjející se o zeď kyjovského clubu 596 zažijete prvnì v sobotu 25. února 2012 na klubové noci SUBTENSION4. Očekávejte příjezd slovenské techno legendy z Piéšťan dj Bosse a live techno projektu Elektrabel vydávajícího jedinečnou produkci na Axis rec. mocného Jeffa Millse.

Live:
★ Elektrabel live /Axis rec./

DJ’s:
★ BOSS /Dolegate.sk/
★ PAUL HAWK /sound44/
★ LINER /sound44/
★ BEKSY /dupavì dunivì/

Je tomu bezmála 13 let, kdy se poprvé rozeznìly Kyjovem hutné a nefalšované beaty elektronické hudby a začala se zde utvářet komunita party people. Ono formování se zastavilo počínaje rokem 2003, kdy se naposled rozechvìly tabulky skel v dnes již zaniklém clubu Šneckenhaus.

S o to vìtší radostí bychom vás rádi pozvali do obnoveného prostoru, známého jako club 596 v Kyjovì, na pravidelnou klubovou noc s názvem SUBTENSION4. Tìšit se mùžete na členitý prostor zrekonstruovaného clubu, kde naleznete plno míst k sezení, 2 plnì zásobené bary včetnì akčních nabídek, které vám bude s chutí rozlévat příjemná obsluha. Samozřejmostí bude velkoplošná videoprojekce by VJ Ledabyl. Na své si přijdou především milovníci stylù tech-house, minimal a techno music, které vám přijedou představit naši velmi dobří kamarádi a „odborníci na slovo vzaté“.

★ BOSS /dolegate.sk/ – Slovenský producent a dj, řadící se mezi TOP techno dj‘s ve střední Evropì. Mixy tvoří především z jeho vlastní produkce, kterou vydává pod značkou DOLE GATE records, kde vydal již 10 EPs!
Jeho skladby jsou vydávány na mnoha kompilacích a remixy jsou přijímány evropskými techno DJs. Jako jeden z mála djs na Slovensku se dostal až na vrchol současné techno scény. dj BOSS hrál po boku takových djských hvìzd jako Dave Clarke, Speedy J, Jeff Mills, Westbam, Radial, DJ Rush, Surgeon, Bold, Cristian Varela, British Murder Boys, Ignition Technician, Rumenige a mnoho dalších.  Dj BOSS zahraje v Kyjovì již potřetí, tìšte se na pořádnou slovenskou masáž!

★ ELEKTRABEL live /Axis rec./ – Rodilý Břeclavák Tomáš Hartl alias ELEKTRABEL patří ke špičce české elektronické scény. Diktuje nám už řadu let tvrdou, inteligentní elektroniku, kterou se nemusíme bát označit slùvkem jedinečnost. Není se tedy čemu divit, že svùj um představil na úctyhodných místech jakými jsou berlínský Tresor či tokijský Womb. Vùbec poprvé dal o sobì vìdìt prostřednictvím českého Virtual Labelu, kde vyšla v roce 2001 jeho prvotina Untitled. Dva roky nato se mu podařila na české pomìry nevídaná vìc. Jeho produkce si všiml sám velký „Wizard“, Jeff Mills, který mu posléze na sub-labelu Axis Records 6277 vydal první zahraniční vinyl MISSION 01 – Elektrabel EP. O další dva roky pozdìji přišlo na další spolupráci a příští release Crocks předznamenal příchod LP For Various Reasons, které vyšlo jako MISSION 04 a sklidilo nebývalý úspìch jak u kritikù, tak i laické veřejnosti. Ještì týž rok vydal v pořadí pátou Mission – Trefa, která jen potvrdila jeho silnou pozici na techno výslunní. Následovaly Edensonic, Pohjola a Antiritmo, ke kterým pozdìji přibyly další menší či vìtší labely, kde vydává i v současnosti.

★ BEKSY /dupavì dunivì/ – od svých 14 let se začíná seznamovat s elektronickou taneční hudbou. V roce 1997 navštìvuje svoji první house party v klubu Mír v Uherském Hradišti. Uchvácen house rytmy zanedlouho navštìvuje další akci Tempotic Rave v Dance hall Koruna Břeclav. Od téhle akce si pohrává s myšlenkou, že by si to zkusil i na druhé stranì pódia. K tomu ho ještì víc postrčil Peter Pea, který v roce 1998 rozjíždí na vlnách radia Jih svùj každotýdenní čtvrteční pořad Club Overground zamìřený na rùzné formy elektronické hudby, kde zval rùzné djs – mimo jiné i deep house kouzelníky Javase, Vika či Muzzyho. Jejich smìs deep house/tech house mu učarovala natolik, že začíná zajíždìt do Brna a kupuje první house desky. Od roku 1999 začíná hrát a navštìvovat první kluby, kde hraje smìsici klasické house music či deep house. Od června 2008 je zastoupen Zlínskou agenturou djlab.cz.

★ PAUL HAWK /sound44.com/ – Pod jménem Paul Hawk začal vystupovat v roce 1997. Má za sebou hraní jak v České republice, tak v zahraničí, po boku jmen jako např. Takaaki Itoh, Scan X, Inigo Kennedy, Steve Bailey aka Makaton, Johannes Heil, Felipe, Dave Clarke, Valentino Kanzyani, Miss Djaxx, Rumenige a dalších. Absolvoval rovnìž vystoupení v rádiích FM4 (Rakousko), RMI (Polsko), Jih, Kiss Hády, Kiss Publikum. Počátky producentských aktivit vyústily ve spolupráci s prvním českým labelem TechEx, z níž v roce 2001 vzešel vinyl TechEx 001, na jehož realizaci se jako producent podílel. Nyní svou produkci vydává jak na českých (Isis recordings, Naked records), tak zahraničních labelech (Impact Mechanics, Chicago). Čerstvou současnost reprezentuje experimentálnìjší polohou skrývající se za slovy Silent Letter live. Za synonymum pro slovo „djing“ považuje umìní „psychologa“ za gramofony vycítit, co chtìjí lidé slyšet a předat jim to v podobì kvalitního a zároveň kreativního výbìru trackù a jejich osobitého, dokonalého technického podání. Jak říká: „Chci, aby byl set pestrým příbìhem, který má svùj začátek, vrchol a konec.“

Subtension4

Zdroj: Club596
Publikoval: Redakcia GREGI.NET