Subtension: 23. júna v kyjovském Clube 596!

Po krátké pauze se v sobotu 23. června opìt rozezní kyjovským clubem 596 kvalita made in Slovakia v podání chalanou djs Hu a Benco, rezidentù legendárního bratislavského U.clubu (dnes Subclub).

DJ Hu patří mezi přední techno producenty na Slovensku, je zakladatelem vydavatelství Backstage records. Ve spolupráci s DJ Bossem, který zahrál na poslední Subtension, právì vychází deska Metro EP. Peter rovnìž vydává na labelech Palicavonzvreca, Antidandruff, Inceptive (UK), LFB či Seta Label a jeho tracky nabraly na oblibì především ve Španìlsku, Anglii. DJ Hu je človìk mnoha tváří, scénu okořeňuje pod rùznými pseudonymy, ať už jako Atlas groove (house), tak jako Asperger & Imbalanced (CD One Day I Will Die Tired (Fellowshiped With Bloodsucker). Nicménì v Kyjovì nám dá do tìla ostrou dávkou techno munice. Kromì „Československa“ prezentoval svùj um v Holandsku, Belgii, Španìlsku, Slovinsku, Bosnì, Chorvatsku, Polsku, Ukrajinì, Rusku…

DJ Benco, rodák z Trnavy, nebude pro Jihomoraváky neznámou tváří. V Kyjovì už jednou hrál, dokonce na stejnojmenné party v již neexistujícím Šneckenhaus clubu. Djingu se vìnuje od roku 1992. Postupnì vystřídal mnoho stylù, od rave, acidtrance, přes acidhouse až po detroit techno, kdy pomáhal společnì s dj Tokym a dalším techno osazenstvem budovat scénu elektronické taneční hudby jak na Slovensku, tak u nás (Břeclav, Hustopeče, Brno). Zlomovým bodem byl rok 1998, kdy vstoupil do první bookingové agentury – Subtech (parta Toky, Dalo, Mayla, Takaaki Itoh, www.standa.net).

Po jejich boku se v clubu 596 poprvé představí neménì známý zlínský dj a producent Ian Kita, rezident djlabu, který vám přiveze smìsici tech-house a techna. Honza hraje od roku 1998 a řadí se tak mezi elitní djs u nás. Hrál na řadì festivalù v ČR, na Slovensku, v Polsku, v Nìmecku a Luxembursku. V poslední dobì se naplno vìnuje vlastní tvorbì. V loňském roce vydal I have to say EP na labelu Naked records. 
Za náš hodonínský region se představí hodonínský dj, producent a promotér – Paul Hubiss. Pavel se djingu vìnuje od roku 1996 a upozorňuje na sebe nejen hraním a tvorbou, ale i pořádáním klubových akcí Re-play.
Samozřejmì zde nemùže chybìt jeden z rezidentù akce dj Liner, který party rozjede na vlnì minimalu. Tuto legendu netřeba nijak představovat. Stál u zrodu elektronické hudby na jihu Moravy, kterou podporoval, podporuje a nikdy tomu nebude jinak. V současnosti je součástí projektu Dynamo Resonance.

Ani tentokrát nebude na akci chybìt velkoplošná projekce v podání VJ Ledabyla, kterého doplní další schopný vizualizér VJ Darmojed a jeho videomapping. Poprvé tak budete mít možnost zhlédnout atrakci, která kombinuje klasickou videoprojekci s mapováním obrazu na rùzné objekty či předmìty.

A nebyli bychom to my, kdyby bar postrádal nìkolik nápojových drinkù ve slevové akci ☺
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/373561372704033/
sub5
Zdroj: Sub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET