Štúdio L+S pripravuje premiéru hry INAK SA MÁM FAJN.

Úsmevná inscenácia plná bystrej konverzácie dvoch mladých žien, o hľadaní vnútorného šťastia a životnej harmónie, náraze predstáv s realitou, ale hlavne o potrebe ľudskej blízkosti a lásky. Aj taká bude nová inscenácia Štúdia L+S  s názvom INAK SA MÁM FAJN, ktorej premiéru divadlo pripravuje na 29. septembra. Hra s podtitulom …ako dve tridsiatničky ku šťastiu prišli…vznikla na motívy rovnomenného bestselleru, ktorý napísali Martina Sľúková a Tereza Oľhová.  Pre divadlo hru spolu s autorkami románu upravil ostrieľaný režisér Dodo Gombár.

Autorky ľahkým a netradičným spôsobom zhmotňujú určitú etapu svojho priateľstva a spriaznenosti. Diváka nechávajú nahliadnuť do svojej korešpodencie, do svojho sveta, ktorý je poskladaný z premysleného sledu obrazov. ,,Je to hra o súčasnom svete z pohľadu súčasných ľudí. Nesentimentálnym spôsobom sa púšťa do akéhosi rozlúsknutia oriešku, ako prísť k osobnému životnému šťastiu alebo harmónii. Každá hrdinka pritom k tomu pristupuje po svojom a prítomnosť mužskej postavy či postáv vnáša do deja istý paradox a kontrast ,“ hovorí režisér Dodo Gombár.

Pripraviť z literatúry trojrozmerný dramatický text, ktorý bude fungovať na javisku, nebolo úplne jednoduché. ,,Museli sme sa odpútať od autentickosti, na hlavné hrdinky sa pozrieť ako na cudzie dievčatá a dej nanovo vymyslieť.  Výsledkom tejto fabulácie je text divadelnej hry, ktorá sa síce vzdáva niektorých pôvodných motívov, ale zároveň sa otvára ďalej do budúcnosti, o ktorej postavy z našej knihy ešte nič netušia,“ hovoria Sľúková a Oľhová.

Mohlo by sa na prvý pohľad zdať, že sa jedná o akýsi ženský pohľad , no nie je tomu tak. Je to pohľad univerzálny, sebaironický, pohľad, ktorý je vzácnou stopou  súčasnosti. To je nepochybne aj dôvod, prečo sa román stal bestsellerom a prečo bolo logické siahnuť po ňom ako po východisku k divadelnému predstaveniu.

V hlavných úlohách uvidí divák trojicu mladých talentovaných hercov – Dominiku Kavaschovú, Zuzanu Porubjakovú a Daniela Žulčáka. Premiéra hry je naplánovaná na 29. septembra a bude prvou novinkou 35. sezóny Štúdia L+S.

Zdroj: TS