Štúdio L+S chystá novú komédiu – MENO

Stačí jedna hra na pravdu, jeden večer neľútostnej úprimnosti a kamarátske i rodinné vzťahy sa môžu navždy zmeniť. Brilantná komédia podľa najlepšej francúzskej tradície, ktorá naráža na tento fakt , má názov MENO a s veľkým úspechom sa hrala už vo viacerých krajinách sveta. Pod taktovkou slovenského režiséra Jakuba Nvotu sa v Štúdiu L+S bude dať vidieť od 21. februára.

Pierre Garaud žije aj s manželkou Elisabeth naoko usporiadaným parížskym životom. Keď Elisabethin brat  Vincent so svojou tehotnou ženou Annou a rodinným priateľom Claudom prídu ku Garaudovcom na večeru, spustí sa séria dohadov o tom, aké meno chcú dať budúci rodičia svojmu dieťaťu.  Nevinné priateľské rozhovory pri večeri napokon vyústia do odhaľovania tajomstiev, ktoré zásadne zasahujú do života celej rodiny.

,,Je to príbeh dlhoročných priateľov, ktorí sú navyše zviazaní aj rodinnými väzbami. Poznajú sa teda celé roky. Vedia ako si zo seba navzájom uťahovať, kde sú ich slabé a silné miesta, hrajú medzi sebou rôzne hry, ktoré sú na hrane toho, aby sa z priateľstva stala nenávisť. Ale príbeh tejto hry nás presvedči, že ani po 20 rokoch priateľstva o sebe nevedia všetko – vlastne nevedia to najdôležitejšie,“ hovorí o novej hre jej režisér Jakub Nvota.

MENO je inscenáciou francúzskej dvojice – Matthieu Delaporteho a  Alexandre de La Patellièreho. S obrovským úspechom sa hrala v Paríži, kde sa stala po svojom uvedení komédiou roka a získala Molierovu cenu. Neskôr ju uviedli v šestnástich ďalších krajinách a v roku 2012 vznikol na jej motívy vo Francúzsku aj celovečerný film. V Štúdiu L+S  jej uvedenie podporil Francúzsky inštitút na Slovensku.

Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala Vám, zaručene prostredníctvom skvelého obsadenia a mimoriadneho situačného humoru pobaví každého diváka.

fotka4

Autori: Matthieu Delaporte, Alexandre de La Patellière
Réžia: Jakub Nvota
Preklad: Elena Flašková
Účinkujú: Zuzana Mauréry, Vladimír Hajdu, Richard Stanke, Lucia Hurajová, Kamil Mikulčík
Scéna a kostýmy: Lucia Šedivá
Produkcia: Lucia Hurajová a Ľudmila Kružliaková

Zdroj:  Forza, a.s.
Foto: Ctibor Bachratý