Štúdio 12 uvedie jedinečný projekt troch absurdných jednoaktoviek.

Štúdio 12 uvedie v slovenskej premiére projekt troch jednoaktoviek Strindberg – Pinget – Beckett v réžii Martina Hvišča známeho z inscenovania A. Strindberga a  S. Becketta  v bratislavských komorných priestoroch.

20. novembra 2013 o 19.00 hod. sa diváci môžu tešiť na jednoaktovky Augusta Strindberga: Tá silnejšia a Roberta Pingeta: Sofizmus a sadizmus.

21. novembra o 19.00 hod. príde zase na rad Samuel Beckett s hrou Kolíska. Reprízy sú  naplánované na 5. a 6. decembra rovnako o 19.00 hod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tá silnejšia načrtáva postupy neskoršej absurdnej drámy ako v textovej, tak aj v divadelnej forme. V súvislosti s trilógiou hier je východiskovou, rámcuje pôvod absurdity v dráme 20. storočia a zároveň zdôrazňuje prechod medzi realistickou drámou a počiatočnými prúdmi modernizmu v Európe.

Sofizmus a sadizmus podčiarkuje „nemožnosť“ vzťahu detí a umierajúcich rodičov. Fenomén, ktorý rozkladá vzájomné spolužitie rodín a zanecháva v ľuďoch trpkosť, hanbu a vinu.

Kolíska uzatvára trilógiu absurdných hier a je zhrnutím nielen autorovej tvorby, ale aj jeho literárnych a divadelných skúseností. Zaoberá sa témou staroby, konca, odchodu.

Ide o prvé slovenské  uvedenie  troch absurdných jednoaktoviek v rámci dvoch večerov. Projekt vznikol v rámci združenia Hudba a divadlo – HAD, o. z.

preklad: A. Debnárová, M. Hvišč, dramaturgia: N. Bačíková, scéna a kostýmy: D. Strauszová, hudba: M. Škvarenina, svetelný dizajn: Ivan Šranko,  zvuková spolupráca: Dušan Kozák, réžia: Martin Hvišč, hrajú: Júlia Horváthová, Zuzana Kyzeková

cena vstupeniek:  3  € / 5 € (na oba dni)
rezervácie a informácie: studio12@theatre.sk,  02/204 87 602

Zdroj: Štúdio 12