Štúdio 12 otvára jedenástu sezónu festivalom Mliečny rez!

Štúdio 12 oficiálne otvorí svoju jedenástu divadelnú sezónu 2012 / 2013 malým festivalom Mliečny rez, ktorý sa obzrie za inscenáciami z uplynulého ročníka projektu Mliečne zuby.

Vo štvrtok 18. októbra o 19.00 hod. sa diváci môžu tešiť na multimediálnu a divácky veľmi úspešnú 3D akčnú hru zoskupenia Pacientárium Lovec eštébákov.

V piatok 19. októbra do 19.00 hod. bude festival pokračovať reprízou projektu Manuál v réžii Ondreja Remiáša. Prehliadku zakončí v rovnaký deň o 21.00 hod. derniéra divadelného manifestu Mateja Moška Improvizácia na hrušky.

Projekt Mliečne zuby je zameraný na prezentáciu prvých inscenačných pokusov mladých tvorcov, ktorí ešte nepracovali v podmienkach profesionálneho divadla. Ambíciou projektu je podporovať realizovanie aj vznik pôvodných, autorských projektov budúcich profesionálnych divadelných tvorcov.

FESTIVAL MLIEČNY REZ

Pacientárium: Lovec Štbákov / štvrtok 18. október o 19.00 hod.

Včera sme si mysleli, že nie sú medzi nami. Dnes chcú ovládnuť všetko živé. Ich zbraňou je teror, strach a vymývanie mozgov. Hodnoty, po ktorých oni šliapu môže zachrániť iba jeden človek.

Misia: zbaviť planétu červenej invázie. Pravda a láska sú na jeho strane guľometu.
Arnold Stallone je Lovec Eštébákov. Ján Slovák sa vracia na dosky Štúdia 12 v multimediálnom  akčnom 3D thrilleri,a by opäť zachránil svet.

réžia: Sigmund – Kolenčík
scenár: Lukáš Sigmund
produkcia: Pacientárium
hrajú: Ján Slovák, Emil Lehota, Romana Maliti, Ibrahim Maiga, Koloman Kertész Bagala a ďalší

Ondrej Remiáš: Manuál / piatok 19. október do 19.00 hod.

Médiá a periodiká nás neúnavne zaplavujú titulmi ako: Ako nájsť toho pravého? Čo má vedieť správny metrosexuál? Ako schudnúť 30 kg za 30 dní? Párte sa s najvyšším číslom… atď. Manuál je základ.

Čítajúc Evu, Cosmopolitan, Bravo, internet nachádzame manuál, návod na všetko. Zaručený, overený, pravdivý. Text vychádza z článkov – manuálov z nespočetného množstva módnych, teenagerských a životno-štýlových časopisov.

Réžia: Ondrej Remiáš
Hudba, projekcia: Music Band
Účinkujú: Martin Kollár, Jana Kovalčíková, Paula Staroňová / Katarína Andrejcová, Martin Hanus

Matej Moško: Improvizácia na hrušky / piatok 19. október do 21.00 hod.

Dnešným dňom píšeme, my autori manifestu, manifest. Dnešným dňom začíname druhú vetu rovnakým slovom ako tú prvú. Nasleduje krátka veta. A ešte kratšia. Za ňou my, autori manifestu, napíšeme jednu dlhú vetu, ale naozaj veľmi dlhú vetu, ktorá vlastne vôbec nemusí dávať zmysel, ale po nej nasledujú Jedno. Slovné. Vety.

Potom vám  my autori manifestu hlbšie objasníme stanoviská. Užitím toho istého podstatného mena. Užitím tejto metódy celkom trikrát. A na konci doplníme, my autori manifestu, ďalšiu nesmierne dlhú vetu, ktorou premostíme všetky body nášho konceptu a pripraví nás na nesmierne vzrušujúce slovné spojenie v úplnom závere nášho manifestu. Improvizácia na hrušky.

réžia: M. Moško
dramaturgia: Z. Galková
scénografia: M. Lošonský
účinkujú: J. Kovalčíková, J. Lužina, P. Gmuca
produkcia: L. Gorfolová

Program Štúdia 12 https://www.studio12.sk/program-dalsi.html

Zdroj: Divadelný ústav / Theatre Institute