Študenti každý rok organizujú marketingový event, ktorý je súčasťou ich výučby. Tento ročník sa bude niesť v dojemnej atmosfére

Kamakobál je pravidelná akcia, ktorú organizujú štvrtáci na katedre marketingovej komunikácie FiF UK (KAMAKO) na jednom z ich predmetov. Ich cieľom je pripraviť marketingovú udalosť, ktorá je na seba schopná zarobiť. Zakaždým si študenti vyberajú novú tému eventu, tentoraz sa ju rozhodli venovať ich zosnulému profesorovi. Bál je určený nielen pre študentov, ale aj marketingovú verejnosť.

Študenti marketingovej komunikácie majú možnosť si v praxi vyskúšať prípravu skutočnej udalosti vďaka predmetu Budgeting v marketingovej komunikácii. Robia to pod dozorom pedagógov, avšak s rozpočtom 0 eur. Dávajú do toho vlastný čas aj peniaze a snažia sa získať aj sponzorov. Idú do rizika, ale práve vďaka tomu sa naučia, na čo všetko treba myslieť pri príprave eventu.

Kamakobál je každoročnou tradíciou katedry, ktorú pripravujú žiaci prvého ročníka magisterského štúdia. Téma sa vždy mení a často odzrkadľuje to, čo sa deje vo svete. Ročníky pred vypuknutím pandémie COVID-19 sa odohrávali fyzicky, počas najväčších opatrení bola jedna edícia realizovaná online. Nasledujúca sa aj preto niesla v téme prebudenia a opätovného rozprúdenia života. Predošlá akcia malá tému technológií a AI – hlavnou otázkou bolo, ako umelá inteligencia ovplyvní prácu marketérov.

Tohtoroční študenti sa rozhodli tému venovať ich zosnulému profesorovi. Prof. PhDr. Pavel Horňák, CSc. bol zakladateľom a dlhoročným vedúcim prvej katedry marketingovej komunikácie v Česko-Slovensku. Vo veľkej miere sa pričinil o rozvoj reklamy v oboch krajinách. Zároveň to bol známy milovník westernu, pričom bez cowboyského klobúka ho takmer nebolo možné zastihnúť. Profesor Horňák zomrel minulý rok, a tak sa študenti rozhodli vybrať tému disco westernu práve na jeho počesť.

ODPAL

Aktuálny Kamakobál nesie názov ODPAL a bude spomienkou na prvého slovenského reklamného cowboya. Prispôsobený tomu bude aj program, v ktorom nebude chýbať tematický kvíz, tombola plná zaujímavých cien či súťaže v tancovaní a hobby horsingu. Zaujímavá bude aj hudobná časť, vystúpia interpreti TheCurlySimon, FVLCRVM, DJ Beshiu, Laura Weng&The Kunzo a Matey.

ODPAL sa bude konať 16.05. 2024 o 19:00 na Sundecku. Cena štandardnej vstupenky je 15 eur.

Viac informácií o koncepte nájdete na sociálnych sieťach eventu a katedry:
IG:       https://www.instagram.com/odpal_kamako/?hl=af 
FB:       https://www.facebook.com/flamekamako/
PAY:     https://tootoot.fm/sk/events/6620c49a1b234e0850c31d3d 

TS