Stropkovská hudobná liga sa hlási o slovo štvrtým ročníkom!

Stropkovská hudobná liga má za sebou vo svojej histórii tri diely a na prelome rokov 2011/2012 si pripíše na konto štvrtú sériu. Pripomenieme, že jej doterajšími víťazmi sú kapely Heľenine oči, So Fine a Atlantida. Najzásadnejšou novinkou novej edície je zmena miesta základných kôl, ktoré sa uskutočnia v hudobnom klube Holičstvo vo Svidníku.

Hudobná liga, ktorá bude prebehať pod organizátorskou taktovkou reklamnej, produkčnej a umeleckej spoločnosti GRAND STUDIO, s.r.o.,  je súťaž autorskej tvorby hudobných interpretov bez žánrovej špecifikácie. Na mladých umelcov čaká päť základných kôl v termínoch: 18. – 19. 11., 2. – 3. 12., 16. – 17. 12. 2011, 13. – 14. 1., 27. 1. – 28. 1. 2012. Uzávierka prihlášok je do 30. októbra 2011. Finále je na programe 26. februára 2012 v Stropkove. Účastníci hudobnej ligy sa musia prihlásiť prihláškou – elektronickým formulárom, ktorú vyplnia na webovej stránke www.hudobnaliga.sk do vopred určeného a uverejneného termínu uzávierky. Na základných kolách získa interpret od poroty odporúčanie do finále, čo však automaticky neznamená postup. Členovia poroty totiž po záverečnom kole ešte raz prehodnotia všetky vystúpenia a až potom definitívne uzavrú zoznam finalistov. „Tento model sa nám osvedčil už v minulosti. Termín, ktorý by sme prihláseným interpretom vybrali my, by im nemusel vyhovovať a našou snahou je mladým hudobníkom vychádzať v ústrety. Kvôli tomu sme im dali na výber viacero dátumov, ktoré si potvrdia sami. Keďže prihláška do súťaže nie je podmienená zvukovou nahrávkou, nevieme posúdiť kvalitu jednotlivých účastníkov. Z toho dôvodu bude porota definitívny zoznam finalistov kreovať až po poslednom vystúpení, čo sa nám zdá voči všetkým maximálne férové,“ vysvetľoval Ľubomír Sluk. 

Na víťaza čaká profesionálna nahrávka albumu, videoklip, webová stránka, PR servis, vecné hudobné ceny, účinkovanie na partnerských podujatiach, festivaloch a pod., nasadenie do partnerských rádií a nasadenie do sietí jukeboxov. Bonusom je Cena poroty, vďaka ktorej získa finalista (nemusí to byť víťaz) možnosť stať sa predkapelou na turné so zaujímavou slovenskou kapelou. „Našou ambíciou nie je zorganizovať súťaž, poďakovať sa súťažiacim za účasť, podať im ruku a ďalej sa o nich nezaujímať. Minimálne s finalistami chceme pracovať v priebehu celého roka. Mnohé speváčky, speváci alebo kapely majú talent, no potrebujú, aby im niekto pootvoril dvere. Myslím si, že máme dostatok skúseností, aby sme im ponúkli servis, ktorý ich kariéru posunie do novej dimenzie,“ zdôraznil Ľ. Sluk.

Stropkovska hudobna liga

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET