Strapo a Peter Aristone vystúpia na Szigete!

Aj tento rok bude mať Slovensko na Szigete, jednom z najväčších a najlepších európskych festivalov, svojich hudobných zástupcov. Budú nimi raper Strapo a hudobník Peter Aristone. Z Česka vystúpi mladý pesničkár Thom Artway. Slováci sa tak objavia na podujatí spolu s hviezdami ako Arctic Monkeys, Dua Lipa, Lana Del Rey, Gorillaz, Mumford & Sons, Kygo, Shawn Mendes a Kendrick Lamar. Program nájdete na www.szigetfestival.com. Cena jednodňového lístku je aktuálne 70 €, od 11. apríla sa ceny všetkých druhov vstupeniek budú zvyšovať.

Strapo, jeden z najpopulárnejších a najuznávanejších slovenských raperov, je dvojnásobným víťazom celoslovenskej súťaže vo freebattli. Prvé EP vydal už v roku 2007, v roku 2015 získal s albumom Versus dve ceny Radio_Head Awards.

V apríli mu vyjde nový album s názvom 13. poschodie. Strapo je skvelý na koncertoch a vystúpeniach, o čom presvedčí aj medzinárodné publikum na Szigete. Na festivale sa predstaví 8. augusta, v deň, kedy bude koncertovať Kendrick Lamar – aktuálne najúspešnejší svetový raper.

Strapo – 2lák feat. Marián Čekovský

Peter Aristone je spevák a hudobník, ktorý sa často objavuje v zahraničí. A to nielen na koncertných pódiách, ale aj pri nahrávaní albumov. Na svojom sólovom debutovom albume spolupracoval s producentom kapely Manic Street Preachers, posledné dve EP, vrátane aktuálneho Happiest Accidents, vznikli v Londýne pod vedením Sachu Skarbeka (Adele, James Blunt).

Singel Gold z prvého EP vyhral hitparádu v americkej televízii MTV U a Peter Aristone ho osobne predstavil aj na viac ako 30tich koncertoch v rámci USA. „Hrať na Sziget festivale bol vždy môj sen a je pre mňa veľkou poctou byť jedným zo slovenských hudobníkov, ktorým sa to podarilo,“ teší sa z koncertu na Szigete Peter Aristone.

Peter Aristone – Gold

Českú hudbu bude zastupovať Thom Artway. Tento mladý český pesničkár je držiteľom ocenení Anděl 2016 v kategóriách Spevák roku a Objav roku a víťazom medzinárodného projektu Czech Fresh. Celkovo dnes Sziget zverejnil viac ako 30 mien z celej Európy, zahrať prídu aj hudobníci z Mexika, Kanady, USA či Austrálie.

Thom Artway – I Have No Inspiration

Sziget ponúka 7 dňovú multi-kultúrnu zábavu – skvelá hudba, kvalitný cirkus, divadlo, vizuálne umenie na každom kroku, šport, pouličná šou, DJovia, ale aj mnoho workshopov, plavba po Dunaji na party lodi, ale aj príjemná pláž a kúpanie v Dunaji. Sziget, Ostrov slobody, ponúka približne 50 programových miest a pódií, ponúka okolo 200 programov denne a je považovaná za jedno z najlepších a najväčších multikultúrnych podujatí na svete.

Medzi menami účinkujúcich kapiel nájdete každoročne nielen najväčšie hviezdy medzinárodnej poprockovej scény, elektronickej hudby a world music, ale aj žánre ako metal, folk, jazz, blues, alternatívnu hudbu a dokonca aj klasiku. Sziget však nie je len hudba, ponúka aj rôzne kultúrne programy ako divadlo, cirkus či výstavy. Na Ostrove slobody, ako ho návštevníci nazývajú, je aj pláž, na ktorej si môžete dosýta užiť leto a oddýchnuť si. A nesmieme zabudnúť, že festival sa koná uprostred Budapešti, v turistickom meste so živou kultúrnou scénou, krásnymi historickými budovami, tureckými kúpeľmi a krčmičkami.

Zdroj: TS