stoiČOstoi: (Ne)stojí to na názve…

Sú milióny názvov kapiel a niekedy sa rozum zastavuje, kde na to chodia. To platí aj o dravej kapele stoiČOstoi z Krompách, ktorí ako mladí nadšenci Poľovníckeho spolku a zberatelia hračkárskych hasičských áut presedeli dlhé hodiny v garáži a namiesto skúšania vymýšľali supernázov kapely.

Veľa skúšok skončilo hádkou, že najprv je potrebný originálny a dobre zapamätateľný názov a potom to pôjde ako po masle. V tom čase sme silou mocou chceli vystupovať na jednej hasičskej súťaži, pretože tam chodili krásne baby. Pokiaľ sme my vybavovali veci ohľadom megakoncertu ☺, tak náš bubeník kdesi za cisternou už balil mladú požiarničku.

Pristihol ich jej starostlivý otec, chytil ho za golier a vrieskal mu do ucha: „Ta vy me stojčostoj chcece vynervovac, žeby som vas precahnul zos hadicu!“, škerí sa spevák a basgitarista Maťo. Jéčka sme zmenili na mäkké i, stredné ČO dali veľkým a všetko pekne spolu v jednom slove. Odvtedy sa bavíme na tom ako sa uvidíme na ďalšom plagáte či billboarde a ako to tam bude úplne inak, ale aj tak všetci vedia, že sme to my… , dopåňa Maťo.

stoiČOstoi

Partia zo Spiša sa dostala do povedomia najmä úspešným singlom Prečo priťahujem iba staré ženy z jej debutového albumu. Klip sa dlhý čas držal v hitparáde TopMjuzik, bol zaradený do vysielania Musiq1, ale taktiež ho môžete vidieť aj v súťaži Výtah na českej Óčko TV, kde kapela zabojuje už tento štvrtok (9.6. 2011).

Najväčším motorom pre kapelu sú však koncerty a veľmi sa tešia na letné akcie, kde predvedú svoju našlapanú punk-rockovú šou. Počas viac ako 15-tich vystúpeniach sa fanúšikovia môžu tešiť napr. na RK fest Ružomberok, Dobrý festival Prešov, Music Summer Domaša a Orava, Misterium fest Stará Ľubovňa, Belltownfest Sp. Belá či Doneba fest Krompachy. Všetky termíny a novinky nájdete na oficiálnej stránke www.stoicostoi.sk.

Zdroj: Martin Hlavatý, manažér kapely
Foto: Oliver Ondráš
Publikoval: Redakcia GREGI.NET