Stimul festival: Do Archy zavíta Soap & Skin!

Stimul festival, který pravidelnì do Česka přiváží současnou experimentální hudbu rùzných žánrù, představí v březnu intimnìjší polohu svého letošního programu. V české premiéře vystoupí stoupající evropská hvìzda Soap & Skin, která ve svých písních spojuje výrazný klavír a atmosferický zpìv s jemnou elektronikou. Koncert se uskuteční 6. března v pražském Divadle Archa.

Soap & Skin

Jednadvacetiletá rakouská experimentátorka Anja Plaschg, která nahrává a vystupuje pod jménem Soap & Skin, se na hudební scénì pohybuje pìt let. Unikátní propojení klasického písničkářství a elektronických experimentù je pak nìco, co bychom mohli nazvat poznávací značkou Soap & Skin. Svùj ikonický sound, ve kterém se snoubí ozvuky Reginy Spektor na jedné stranì spektra a elektronické rošády Aphexe Twina na stranì druhé, poprvé naplno rozvinula na své debutové desce Lovetune For Vacuum, která vyšla v roce 2009 na značce Couch Records. V únoru 2012 vychází celosvìtovì dlouho očekávané album Narrow, na kterém Soap & Skin hlásí další posun vpřed a s novým albem zavítá poprvé i do Prahy.

Soap & Skin

Anja Plaschg svým intimním projevem, který je kromì debutové desky k poslechu i na dalších dvou EP, úspìšnì bourá mediální obraz Rakouska jako hudebnì netečné zemì, ze které nevycházejí aktuálnì relevantní nahrávky. Svým konzistentním hudebním vyjádřením, kterému kromì jejího subtilního hlasu a elektronických dotáček dominuje především klasický klavír, se na hudební mapì zařazuje spíše k severské scénì. Přestože ale čerpá z oné proslulé skandinávské melancholie, její hudba funguje sama o sobì a v současné podobì jí patří jedna z nejvýsadnìjších pozic experimentální hudby ve střední Evropì.

www.soapandskin.com
www.myspace.com/soapandskin
Vstupenky  – 290 Kč předprodej, 390 Kč na místì

Předprodej vstupenek v pokladnì Divadla Archa (Na Poříčí 26, Praha1, tel.: +420 221 716 333) nebo v sítích Ticketpro a Ticketportal (navýšeno o poplatky sítí).

Více info na www.stimul-festival.cz a www.divadloarcha.cz

Zdroj: Aleš Stuchlý, STIMUL festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET