Stefano Ferrian’s nutimbre, Shibuya Motors!

V nedeľu možno vo Fuge opäť zažiť nevšedný hudobný zážitok. Mix talianskeho jazzu s prvkami experimentu od Stefana Ferriana a čistého avant-core v podaní Shibuya Motors znamená skutočne nevšednú kombináciu.

Stefano Ferrian’s Nutimbre je kapela hrajúca tradičnejšiu jazzovú modernu, patričné groovy a so súčasným zvukom. Zároven však s odkazom k tradícii.

Sem tam prebleskne aj Ferrianova túžba experimentovať. Hrá totiž v jazzgrindovej kapele Psychofagist a väčšina jeho projektov sa zameriava na voľnú improvizáciu.

Ferrianov kvintet hrá aj originálne kompozície inšpirované jazzovými majstrami ako Thelonious Monk, Steve Lacy, Ornette Coleman, Eric Dolphy, Charles Mingus, Sun Ra, Miles Davis či Don Cherry a Bill Evans. Cítiť však aj vplyv súčasných hudobníkov ako Ken Vandemark, Tim Berne, Ellery Eskelin, Rob Mazurek a David Liebman.

Stefanov web

Shibuya motors hyperbolicky spája vzdialenostnú priepasť avant-coru medzi balkánom, v ktorom žijeme a Fukušimou na ďalekom východe. Ide o najlepšiu slovenskú japonskú kapelu pôsobiacu v tomto regióne, ktorá sa takto samozvane korunovala svojím prvým albumom Shibuya Motors ft. ddkern, ktorý si celý môžete vypočuť tu.

Ide o krásne znejúcu zmes odstrašujúceho spevu a mačovského saxofónu (Miro Tóth), neuchopiteľne rýchlej elektroniky, občasne sa zakusujúcej do klávesov (Slávo Krekovič) a nekompromisných strihových zmien v nadžánrových bicích (ddkern). Nepochybne, postarajú sa o výbornú zábavu k vašim pukancom a pivu.

Miro Tóth – vresk a operný spev, alt.saxofón
Slávo Krekovič – elektronika
ddkern – bicie

Stefano Ferrian’s nutimbre, Shibuya Motors
23.9.2012, 20:00 / Fuga
Vstupné: 5 €

Zdroj: Fuga