Štefan Štec získal dvojnásobnú platinovú platňu a vydáva nový album!

Obrovský úspech speváka Štefana Šteca! Na bratislavskom koncerte, kde vystúpil v rámci svojho aktuálneho turné po slovenských mestách, mu odovzdali dvojnásobnú platinovú platňu! Dostal ju za minuloročný megaúspešný album „Poleťiv by’m na kraj svita.“ Dojatý Štefan verí, že sa mu bude dariť nadchýnať pre ľudovú hudbu širokú verejnosť aj naďalej. Už v pondelok vyjde jeho ďalší album plný krásnych skladieb s názvom „Duje vitor“!

Keď Štefan Štec pred viac ako rokom vydával svoj debutový album, netušil, že zaznamená taký veľký úspech. Dostal zaň dvojnásobnú platinu, ktorá je dôkazom, že album sa vynikajúco predáva.

„Vtedy mi to vôbec nenapadlo. Nevedel som, ako sa vlastne CD-čka v dnešnej dobe predávajú. Chcel som len nahrať moje piesne a potešiť ľudí,“ vraví Štefan Štec.

Tento zámer sa mu podarilo naplniť naozaj dokonalo. Potešil hneď niekoľko tisícov fanúšikov. Po zverejnení fotky s dvojitou platinou mu mnohí z nich na sociálnych sieťach písali, že album si púšťajú naozaj všade. Hrá napríklad šoférom v autobusoch, ale poslucháčov si našiel aj za hranicami Slovenska, napríklad v Spojených štátov amerických.

„Myslím si, že ľuďom pripomína domov, korene, pôvod a je úprimný. Tak ako som to cítil, tak som to nahral,“ dodáva Štefan Štec.

Na albume hrá Štefanova kapela Fajta. Z úspechu sa teší aj jej frontman.

„Milo ma to prekvapilo a potešilo. Je to skvelý feedback od ľudí, za čo im ďakujeme. Je to pre nás zadosťučinenie za to, že sme vytvorili niečo, čo nie je prvoplánové a nezabudne sa hneď po vypočutí,“ vyznáva sa primáš Dominik Maniak.

Dvojnásobnú platinu Štefanovi Štecovi odovzdal Marián Šoky z distribučnej spoločnosti Spinaker. Takýto úspech tradičnej ľudovej hudby je podľa neho anomália.

„Za posledných 10, možno 20 rokov si nespomínam, kedy tento žáner dosahoval takéto čísla. Celkovo sa predalo viac ako 6 tisíc kusov fyzických nosičov a to je veľmi dobrý indikátor, ktorým sa na slovenskej scéne, bez ohľadu na žáner, môže pochváliť len úzka skupina umelcov. V našej branži to potvrdzuje silný vzťah medzi fanúšikom a umelcom,“ vraví Marián Šoky

Štefan Štec oslavuje úspech na prebiehajúcom vypredanom turné a pre fanúšikov má skvelú správu. Nový, v poradí druhý album s názvom „Duje vitor“ je už hotový. CD-čka čoskoro uzrú svetlo sveta.

„Nový album bude svieži, hudobne vyzretejší, budú tam zaujímavé i nečakané spolupráce a verím, že ľuďom prinesie pekné emócie,“ uzatvára Štefan Štec.

Nový album Štefana Šteca a kapely Fajta vyjde už v na budúci týždeň pod hlavičkou vydavateľstva Universal Music SK.

Zdroj: TS