Staropramen BEST!FEST: Electronica, Breakbeat, Dub a Reggae!

Koniec prázdnin a začiatok novej klubovej sezóny patrí v Lúč klube už niekoľko rokov urbánnemu minifestivalu BEST!FEST. Prvý septembrový piatok sa v centre Trenčína sa aj tentokrát predstavia vo svojich performance undergroundoví umelci z celého ČeskoSlovenska.

Žánrová pestrosť, tak typická pre tento event, neurčuje umelcom takmer žiadne hranice a preto sa môžeme aj tentokrát tešiť na celé spektrum hudobných žánrov, počnúc experimentálnou elektronikou, cez dubstep, breakbeat, drum&bass až po balkaniku, dancehall, dub a root reggae…

Jedna kapela, dvaja MC a deväť DJov to je Staropramen BEST!FEST 2011 part.2

Ako hedlineri sa predstavia:
Dr. KARY (cz)
Kayman & Blunt aka MUV YA SOUND
INK MIDGET & PJONI (live)
STIX
a v lajnape nebudú chýbať ani nemenej kvalitní lokálni umelci a residenti Lúč klubu:
WYCHITAWACS, YA + MC T-TANK, MATWä, PLESO a ANANAS…

Dr.KARY patrí k najrešpektovanejším MCs na českej reggae scéne! Začínal už v polovici 90tych rokov a spolupracoval s množstvom djov na rôznych zásadných projektoch (Liquid A, Dj Katcha, Dj Tráva, Gardenzitty, Pro Soundsystem, Nana Zorin, Inside Crew, či legendárna spolupráca s Indy & Wich na „Bratři v rýmu“). Aktívne pôsobí ako spevák ska rocksteady kapely Fast Food Orchestra, s ktorou natočil dve CD.
info: https://www.myspace.com/drkary


MUV YA SOUND je nový projekt dvoch slovenských selektorov RAGGAMUFFIN BLANTa & KAYAMANa, ktorí rozhodne nie sú žiadni nováčikovia na scéne. V 2009 keď na Slovensko zavítal po prvý krát Daddy Freddy boli Blant & Kayaman predstavení a od toho času začali spolupracovať na niekoľkých bashmentoch. Vzhľadom na to, že odozva bola viac než pozitívna sa rozhodli, že založia aj spoločný projekt v ktorom sa predovšetkým zamerajú na kvalitný dancehall/raggamuffin, ktorý na Slovensku zatiaľ veľa selektorov/soundov nehráva. Selekcia MUV YA SOUNDU je zameraná na ragga dancehall od 80tych,90tych rokov až po súčasnú produkciu.

        

Mladí, hudobne ale ostrieľaní producenti – Pjoni Ink a Midget nedávno pokrstili svoje debutové split EP. Znie úžasne a vyšlo dokonca aj na vinyle. Mladí páni dodali svojský materiál ktorý pestro spája vplyvy „old-school Warpu, osemdesiatkového industrialu, trip-hopu, súčasného glitchhopu a experimentátorov formátu Bena Frosta či Tima Heckera“. Naživo to bude žážitok!

STAROPRAMEN BEST!FEST
urban culture festival
piatok 17.6.2011 | 20.00
Trenčín – Klub Lúč a okolie
open air stage free entry
indoor stage 3,5 €
myspace.com/tnbestfest
udalosť na facebooku > https://j.mp/BF1706
skupina na facebooku > https://j.mp/BESTFEST
www.klubluc.sk

BEST FEST

zdroj: klub Luc – press info
Publikoval: Redakcia GREGI.NET