Staroľubovnianska hudobná kapela SOUL ako sa to už stáva tradíciou, aj tento rok nahrala a vydala novú vianočnú koledu pod názvom „Radujtesja vsi Ľudije“

Táto vianočná pieseň má základ v ľudovej tvorbe a ľudovom prevedení, ktorú kapela odela do moderného šatu s použitím akustických nástrojov. Klip k piesni sa kapela rozhodla nahrať v rámci prírodnej scenérie nad obcou Jarabina v lokalite, ktorú ako miestni nazývajú „Háj“, v ktorej sa nachádza pravoslávna kaplnka.

Kaplnka je druhým sakrálnym objektom pravoslávnej cirkevnej obce v Jarabine. Až do súčasnosti sa v kaplnke odbavujú lokálne odpustové slávnosti, na sviatok Zosnutia Presvätej Bohorodičky s posvätením vody v studničke vzdialenej 150m pod kaplnkou, ktorá je jej súčasťou. Táto prírodná lokalita ich natoľko uchvátila, že sa rozhodli natočiť klip práve tam. Jednou z ideí pre kapelu bolo natáčanie klipu poblíž kaplnky na prírodnom skalnatom útvare „Čertova skala,“ z ktorého je nádherný výhľad na okolitú krajinu.

Na túto spoluprácu sa kapela rozhodla osloviť práve kameramana Mária Stašáka – VIDMAX STUDIO, ktorý už v minulosti s kapelou spolupracoval aj na ich predošlých projektoch. Nielen videoklip, ale aj zvuk je dôležitý a ten sa rozhodli muzikanti nahrať v nahrávacom štúdiu STUDIOMAKY v Starej Ľubovni. Koledu obohatil a oživil svojím spevom a hrou na saxofón Miroslav Koscelník, dlhoročný charizmatický muzikant, ktorý svojím prístupom a nápaditosťou spestril nielen klip, ale aj melódiu koledy. Za vytvorenie čarovnej svetelnej atmosféry v nie veľmi dostupnom prírodnom teréne, kapela vďačí svojmu dlhoročnému kamarátovi Jožkovi Kilianymu – SCARY SOUND&LIGHT.

A ako text piesne v preklade znie, „Radujte sa všetci ľudia, radosť z neba prichádza,“ tak aj SOULACI zo srdca prajú všetkým ľudom, aby najkrajšie sviatky v roku prežili v pokoji a radosti.

Zdroj: TS