Staňte sa hviezdou pódií! Medzinárodná spevácka súťaž Muzikálová hviezda vám môže splniť sny!

Na splnenie snov nie je nikdy neskoro! Dom umenia RDS Art Group sa rozhodol vám pomôcť pri plnení tých speváckych! Či ste profesionáli, začiatočníci alebo ešte len objavujete svoj talent, teraz je ten správny čas na Medzinárodnú spevácku súťaž Muzikálová hviezda. 27. a 28. apríla 2024 máte možnosť ukázať svoj talent odbornej porote s medzinárodným zastúpením, do ktorej zasadne aj populárna Nela Pocisková, Spevácka súťaž je vekovo neobmedzená a prihlásiť sa môže naozaj každý!

Medzinárodná spevácka súťaž Muzikálová hviezda otvára brány do sveta showbiznisu aj na divadelné dosky. Okrem cennej skúsenosti pri nej zažijete krásne chvíle, na ktoré budete ešte dlho spomínať. Súťaž je určená pre všetky vekové kategórie. Nemusíte byť profesionál, stačí ak radi spievate. Spev bude posudzovať hviezdna porota. Do porotcovského kresla zasadne Nela Pocisková, muzikálový herec a spevák Dárius Koči, režisér a lektor Milan Malinovský, herečka Karin Quayumová, lektorka a muzikálová speváčka Mirka Marčeková, speváčka Lenka Lera Rakar a ďalší. 

„Veľmi sa teším, že sa rodia neuveriteľne šikovné a talentované deti. Na jednej strane mám pocit, že na deti sú kladené extrémne nároky v rámci ich výkonu. A z vlastnej skúsenosti viem, že to nie je vždy príjemné pre detskú dušičku a hlavu – zvládať tento výkon. Na druhej strane, je pre mňa obrovským zážitkom sedieť v porote tejto súťaže a počúvať tie neskutočné talenty, ktoré to v živote ešte určite dotiahnu veľmi ďaleko. Takže sa veľmi teším na to, že opäť uvidím nové tváre a nových ľudí, ktorých baví umenie, chcú ho robiť a prinesú nám tú emóciu. Nebojte sa prihlásiť sa a vyskúšať si vystúpenie pod žiarami reflektorov s porotou, ktorá vám dá spätnú väzbu. Budete mať skvelú skúsenosť a zážitok, ktorý vás posunie vpred,“ vyznala sa speváčka a herečka Nela Pocisková.

14. ročník speváckej súťaže Muzikálová hviezda spúšťa registráciu pre začiatočníkov aj profesionálov bez rozdielu veku. Stretneme sa v priestoroch Domu umenia na Laurinskej ulici 27. a 28. apríla 2024. Nemusíte sa báť, že by ste ako neprofesionál vo veľkej konkurencii pokročilých spevákov nemali šancu. Súťažiaci sú vopred rozdelení do kategórií podľa veku a skúseností. Môžete sa prihlásiť s predchádzajúcou skúsenosťou, ale aj bez nej. Nie je vylúčené, že porotu vaše vystúpenie zaujme natoľko, že prinesie aj ďalšie príležitosti na javisku.

„Ako dieťa som chodila na rôzne krúžky. Ako každé dievčatko ma bavilo všetko možné – spev, tanec, ale nikdy som si nemyslela, že sa tým budem reálne živiť. To sa zmenilo v momente, kedy som začala chodiť na súkromné hodiny k Mirke Marčekovej, ktorá ma na každej druhej hodine upozorňovala na to, že som nepripravená. Musím sa priznať, že miestami som to vtedy naozaj zanedbávala. Jedného dňa mi povedala, že bude konkurz na muzikál Neberte nám princeznú a mala by som to skúsiť. Neprišla som tam vtedy s veľkými očakávaniami, no Mariku Gombitovú som mala napočúvanú zo všetkých strán, pretože moja mama ju zbožňuje. Bola som v správnom čase na správnom mieste a vyšlo to,“ prezradila Nela Pocisková.

Počas súťaže je pripravený krásny eventový priestor v centre Bratislavy, skvelé ozvučenie aj hodnotné ceny. Absolútny víťaz získa nahrávanie v profesionálnom nahrávacom štúdiu.

 

Ak ešte stále váhate, alebo si nie ste istý svojim výkonom, či výberom piesne, neváhajte sa obrátiť na lektorov Muzikálovej akadémie a dohodnite si individuálnu hodinu. Muzikálová akadémia vzdeláva svojich študentov v speve, herectve aj tanci pod vedením kvalifikovaných pedagógov a profesionálnych umelcov. Touto trojkombináciou pripravujú študentov na profesionálne pôsobenie na divadelných doskách. V prípade záujmu napíšte na muzikal@rdsartgroup.sk

Prihlášku na súťaž Muzikálová hviezda v slovenskom jazyku nájdete priamo tu: https://lnk.sk/bhr9 Pre zahraničných uchádzačov je prihláška tu: https://lnk.sk/ales

Všetky informácií nájdete na https://www.rdsartgroup.sk/

Súťažné kategórie:

Z – začiatočníci
Z1 – kategória od 6 do 10 rokov
Z2 – kategória od 11 do 15 rokov
Z3 – kategória od 16 rokov
Z- Duetá 

P – pokročilí
P1 – kategória od 14 do 18 rokov,
P2 – kategória od 18 rokov
P- Duetá

Zdroj: NK Factory
Foto: : RDS Art Group