Stano Lauro v novom singli: Snívať a milovať môžeme stále.

Spevák Stano Lauro si vo svojom novom singli zaspomínal na muzikantské začiatky. Skladbu „Ako sen“ oprášil po viac ako desiatich rokoch a v štúdiu ju premenil na príjemnú vec nabitú pozitívnym driveom.

Keď si Stano Lauro upratoval v šuplíkoch, vzal do rúk aj viac ako desať rokov starú pesničku „Ako sen“. Gitaru mal hneď vedľa seba, a tak si ju začal doma brnkať. Nakoniec ho chytila natoľko, že sa ju rozhodol nahrať v štúdiu ako nový singel. „Pamätám si, že to bola jedna z mojich prvých piesní, ktorú som zložil. Hoci dnes robím úplne iné veci, povedal som si – prečo ju nenahrať. Tým, že je jednoduchá, melodická a ľahko zapamätateľná som si pri jej hraní užil absolútne pozitívnu energiu,“ reagoval Stano Lauro.

https://www.youtube.com/watch?v=m5WsKWCXUPM

Kým si s partiou muzikantov Petrom Zajačkom (gitara), Danom Urbanom (basgitara), Jarom Žigom jr. (bicie) a Danom Špinerom (klávesy) sadli do štúdia, stretli sa večer pred nahrávaním a spontánne sa pohrali s jej finálnou podobou. „Hoci som mal nejakú predstavu, nakoniec z nej neostal kameň na kameni (úsmev). Nahrávanie bolo pre nás viac zábavou, ako tvrdou prácou, čo som rád, lebo celá pieseň je o pohode, o stave, keď sa človek ničím nezaťažuje. Chcel som len, aby skladba mala dynamický nástup a všetko ostatné sme dolaďovali spontánne,“ vysvetľoval Stano Lauro.

Pod skladbou je producentsky podpísaný Dano Špiner. Obidvaja hudobníci si sadli nielen profesionálne, ale aj ľudsky a o to ľahšie sa im v štúdiu spolupracovalo. „Dana považujem za jedného z najlepších klávesákov na Slovensku a pracovať s ním je vždy zážitok. Vedel som, že mu nemusím posielať skladbu dopredu, lebo ako muzikanti hovoríme rovnakým jazykom, preto som mu v štúdiu nechal voľnú ruku,“ dodal Stano Lauro.

PROMO-I

I keď to talentovaný textár a skladateľ, ktorý spolupracoval s Peter Bič Project, či Adamom Ďuricom, neplánoval, rádia dali singlu prívlastok „letný hit“. Stano Lauro sa tomu nebráni. „Snívať a milovať môžeme celý život, aj v lete, a samozrejme, nielen v lete,“ smial sa Stano Lauro.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.