Srbi Vvhile a domáci Elections in the Deaftown zahrajú už v sobotu v Batyskafe.

Už túto sobotu, 5. septembra 2015 zahrajú v bratislavskom priestore Batyskaf dve (nielen) hudobne spriaznené skupiny – srbské duo Vvhile a slovenská kapela Elections in the Deaftown.

„S chalanmi z Vvhile sme sa spoznali na výbornom festivale Indirekt v Chorvátsku, kde sme hrali v rámci nášho letného turné. Bývali sme spolu na tom istom mieste,“ vysvetľuje vzťah medzi hudobníkmi Lukáš Harvánek, gitarista Elections in the Deaftown. „Ich skladby sú nám štýlovo a využívaním loopov blízke. Tešíme sa, že si s nimi môžeme opäť zahrať na jednom pódiu.“

Vvhile založili v júni 2011 gitarista Andrija Spičanović a bubeník Stevan Ćirović a dnes patria k najsledovanejším kapelám belehradskej hudobnej scény. Ich debutový album More z februára tohto roku sa dočkal pochvalných recenzií od kritikov i veľkého záujmu fanúšikov alternatívnej gitarovej hudby, ktorí oceňujú ich experimentálny noise s popovým zvukom.My milujeme všetku hudbu a snažíme sa z nej čerpať. Baví nás hiphop, punk, noise či jazz. Nikdy sme hudbu nijako nedelili, počúvali sme to, čo nás zaujalo a všetko sa to spája aj v našej hudbe,“ odmietol v rozhovore pre Rádio_FM Andrija Spičanović radenie do akýchkoľvek hudobných škatuliek. A čo môžeme od Vvhile čakať? No, bude to hlučné, veľmi, veľmi hlučné. Dúfam, že to bude ľudí baviť,“ dodáva Andrija.

Kapela na svojom európskom turné odohrá koncerty v pätnástich mestách v deviatich krajinách, na Slovensku sa okrem Bratislavy predstavia aj o deň neskôr, v nedeľu 6. septembra, v trenčianskom klube Lúč. Začiatok koncertu v Batyskafe je plánovaný na 19.30, vstupné bude 6 eur.

https://realsomething.com/
https://www.facebook.com/someREALthing
https://vvvhile.bandcamp.com/
https://vvhile.net
https://electionsinthedeaftown.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/events/1629475207269490/

Zdroj: Real Something