SPRAVTE SI DOMÁCE KINO S TÝMI NAJLEPŠÍMI KLUBOVÝMI FILMAMI.

Všetkým divákom kvalitného klubového filmu sprístupnila ASFK svoje kino tituly on-line. Výber filmov je rôznorodý a každým týždňom rastie. V repertoári momentálne nájdete drámu, komédiu aj rozprávku pre deti. Stačí sa prihlásiť a vybrať si svojho favorita. Ktorý bude ten váš?

Diváci tak majú možnosť sledovať vybrané snímky z pohodlia domova, vo vysokej kvalite, bez reklám a navyše legálne. Prvým filmom, ktorý ASFK sprístupnila, je oceňovaná čierna komédia Parazit, ktorá si z poslednej oscarovej noci odniesla až štyri ocenenia. V ponuke ďalej nájdete psychologický triler Všetci to vedia v hlavnej úlohe s Penélope Cruz a Javierom Bardemom, súčasnú drámu Happy End, ktorá je sondou do krízy medziľudských vzťahov či čiernu komédiu Divoké historky, v ktorej rupnú nervy naozaj každému. Umelecky ladeného diváka poteší film s queer témou Portrét ženy v plameňoch s vynikajúcimi ženskými hereckými výkonmi. Svoj priestor tu budú mať aj filmy pre deti. Prvou zverejnenou rozprávkou je Pieseň mora, bájny príbeh z krajiny keltských mýtov, ktorý získal European Film Award 2015 v kategórii Najlepší animovaný film. Počas nasledujúcich týždňov budú postupne sprístupnené ďalšie filmy z katalógu ASFK, ktoré boli úspešne distribuované v kinách a filmových klubov počas minulých rokov.

Asociácia do výberov filmov zapája aj diváka, a to prostredníctvom ankiet na sociálnych sieťach, či rôznych súťaží. Fanúšikovia tak majú možnosť prejaviť svoje preferencie, či dokonca vyhrať voľné lístky na vzhliadnutie filmu.

Pre službu VOD sa ASFK rozhodla v čase nástupu pandémie, keď boli všetky kiná, filmové kluby aj multiplexy z nariadenia hlavného hygienika SR zatvorené. „Projekt VOD v jeho novej podobe sme v našom tíme zvažovali už dlhšiu dobu, z časových dôvodov a prirodzenou koncentráciou na samotnú kino-distribúciu sme ho mali doposiaľ rozpracovaný ako koncept. Vzhľadom na rozsah a dôsledky aktuálnej situácie sme sa rozhodli doladiť detaily a spustiť VOD v čo najkratšom možnom čase, aby sme sprístupnili filmy z našej distribúcie on-line“, vysvetľuje Jakub Zipser, koordinátor distribučných projektov ASFK. Filmy sú ponúkané vo vysokej kvalite, s českými titulkami, prípadne s dabingom (Pieseň mora). Služba VOD je spoplatnená a pohybuje sa v rozmedzí od 2 po 3 eurá za sprístupnenie filmu. Užívateľ má možnosť od momentu zakúpenia si film pozrieť aj opakovane, počas 48 hodín.

VOD katalóg ASFK: https://vimeo.com/asfk/vod_pages
Web ASFK: https://asfk.sk

Zdroj: ASFK