Spolu s Therapy? vystúpia aj Kolowrat a Heretix!

Severoírski Therapy?, ktorí spolu s Nirvanou či Pearl Jam spoluvytvárali charakteristický zvuk „tvrdej“ hudby 90. rokov, vystúpia koncom marca v Bratislave aj za podpory domácich predskupín Kolowrat a Heretix. V prípade Heretixu, ktorý založili bývalí hráči známych punkových skupín Zóna A a Lord Alex, je voľba logická, väčším prekvapením je pozvanie košického Kolowratu.

Ich alternatívny rock je o poznanie jemnejší ako tvrdý „nášup“ v podaní Therapy?, pri pozornejšom započúvaní sa do ich skladieb však s nimi majú aj niečo spoločné. Potvrdzuje to aj spevák a textár Kolowratu Rasťo Rusnák, ktorý považuje Troublegum, doteraz najslávnejší album Therapy?, za jednu z najlepších nahrávok 90. rokov.

Práve album Troublegum bude tvoriť podstatnú súčasť bratislavského koncertu Therapy?, ktorý sa uskutoční 31. marca v Majestic Music Clube a bude jedinou stredoeurópskou zastávkou na turné k novému albumu A Brief Crack of Light. V poradí už trinásty album, ktorý Therapy? nahrávali postupne od roku 2010, je podľa prvých recenzií návratom kapely k jej albumom zo začiatku 90. rokov. „Therapy? mali vždy svoju úroveň, no tento album má v sebe niečo špeciálne. Ako keby skupina na sebe popracovala, vstrebala nové vplyvy a samu seba znovuobjavila,“ píše server Love It Loud.

Pre trojicu zo severoírskeho Ballyclare pôjde už o druhé vystúpenie na Slovensku – to prvé sa konalo takmer pred dvadsiatimi rokmi ešte v starom, „veľkom“ Účku pod hradnou skalou. V tom čase šlo ešte o pomerne neznáme zoskupenie, ktoré svet ešte len mal objaviť. Už zakrátko však nasledoval ostrý útok na hitparády, husté rotácie na MTV a milióny predaných nosičov.

Predpredaj vstupeniek na koncert Therapy? bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Momentálne sa predávajú posledné lístky po 14 eur, po ich vypredaní bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulom roku The Young Gods, Parov Stelar Band, Belleruche či Bena Westbeecha, v najbližších mesiacoch pripravuje vystúpenia interpretov ako We Have Band, Ghostpoet, Fanfare Ciocarlia či Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Therapy

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET