Spevákovi z kapely Tristana sa splnil sen o spolupráci s hudobným idolom!

Slovenská kapela Tristana opäť pripravuje medzinárodnú metalovú bombu! Úspešní hudobníci spolupracujú so slávnym švédskym spevákom Matsom Levénom. Spevákovi kapely, Petrovi Wilsenovi sa tak splnil sen.

Svetoznámy hudobník Mats Levén a najúspešnejší slovenskí metalisti z Tristany spoločne odpália letné festivaly. Fanúšikovia si v štyroch mestách Slovenska naživo vychutnajú jedinečnú metalovú nádielku pod názvom „Tristana feat. Mats Levén“! Skupina Tristana predvedie na spoločných koncertoch skladby z nového albumu Virtual Crime!

Slovenská metalová kapela Tristana pripravuje pre fanúšikov jedinečnú medzinárodnú spoluprácu! Hudobníci z najúspešnejšej metalovej kapely na Slovensku spolupracujú so švédskou metalovou hviezdou Matsom Levénom. Pod názvom „Tristana feat. Mats Levén“ odpália koncerty na letných festivaloch. Po vydaní nového albumu „Virtual Crime“ v zahraničnom vydavateľstve sa tak spevákovi Petrovi Wilsenovi splnil ďalší sen.

„Keď som po prvýkrát videl Matsa Levéna na pódiu, bol som unesený ako dokonale spieva. Ešte ako študent som v lete brigádoval, len aby som si mohol kúpiť DVD player a nosiče, na ktorých spieva Mats. Dodnes je mojím vzorom a jeden z najlepších svetových hlasov v histórii heavy-metalovej hudby. To, že budeme spolu zdieľať jedno pódium, že môj idol sa učí texty, ktoré som napísal, je ako v rozprávke. Ak by mi to niekto povedal pred 15-timi rokmi, neuveril by som. Ale sny sa plnia, teraz to už viem.“ Teší sa Peter Wilsen, spevák kapely Tristana.

Mats Levén v poslednom období koncertuje s gitaristom legendárneho Ozzyho Osbourna. Ako spevák je známy aj fanúšikom fínskej skupiny Apocalyptica či kapely Therion. Milovníci metalovej hudby si kapelu Tristana a Matsa Levéna naživo vychutnajú v štyroch mestách Slovenska v júni a v júli. V jedinečnom hudobnom spojení predvedú skladby z nového albumu Virtual Crime!

„Odohráme skoro všetky skladby z aktuálneho albumu Virtual Crime a náš starší singel „Friday 13th“, na ktorý sme nakrútili prvý videoklip. S Matsom budeme mať čas len na jednu skúšku v Trenčíne. On je však absolútny profesionál. Dokonca má vraj fotografickú pamäť, stačí mu prečítať si text a hneď ho vie. A pripravujeme ešte jedno veľké hudobné prekvapenie.“ Plánuje Peter Wilsen.

tristana feat. mats leven picture

Kapela Tristana sa na koncertoch predvedie v zostave Peter Wilsen, vokály, Dušan Homér, gitara, Ladislav Krabáč, basgitara, Roman „Elevo“ Laššo, bicie. Tristane sa v roku 2011 ako prvej slovenskej metalovej kapele podarilo vystúpiť na festivale Masters of rock. V júni 2011 hosťovala Tristana na bratislavskom koncerte svetovej rockovej legendy Scorpions. O rok neskôr absolvovala slovenská kapela turné s pôvodnými členmi ďalšej legendy – skupiny Iron Maiden. V tom čase už vznikali skladby na aktuálny tretí album „Virtual Crime“, ktorý otvoril Tristane bránu do sveta. Popredné metalové webové magazíny ako napríklad Hardrock Haven z U.S.A, Metal Temple z Grécka či Dutch Distortion z Holandska ohodnotili v recenziách posledný album „Virtual Crime“ veľmi pozitívne. Všetky informácie o kapele nájdete na www.tristana.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.