Speváčka, tanečnica a herečka Helena Vondráčková vydáva v týchto dňoch nový štúdiový album pod titulom Tvrdohlavá.

Album pôvodných piesní produkoval Karel Mařík, ktorý je zároveň aj autorom hudby u polovice z nich a k jednej napísal spolu s Oldřichom Krejčovsom aj text. Svoje ostatné skladby zveril básnikovi Josefovi Peterkovi. 

„Myslím si, že moje spojení s producentem Kájou Maříkem bylo pro nás oba opravdu příjemné a přínosné. Jsme stejná krevní skupina a od počátku jsme si padli do noty. Doufám, že je to znát i z nového alba. Mám z něj dobrý pocit a věřím, že i mým fanouškům přinese příjemný zážitek,“ hodnotí spoluprácu Helena Vondráčková. 

Aj Karel Mařík si spoluprácu so speváckou legendou pochvaľuje: „Jsem rád, že jsem se mohl jako producent a autor na albu podílet. Helena je velký profesionál a hned jsme si po všech stránkách sedli. Album je lehce progresivnější, než bývá u Heleny zvykem. Od prvního tónu je nahrávané na živé nástroje, což je ve výsledku velkým přínosem.“

K ďalším autorom, ktorých speváčka oslovila patria Ondřej Soukup, Lešek Wronka, Václav Noid Bárta, Vašo Patejdl, Lucia Šoralová a Jakub Lenz (aka Robin Mood). Medzi ďalšími textármi sa objavujú Jan Krůta, Gabriela Osvaldová, Tomáš Belko, Petr Šiška a Miro Jurika. K naspievaniu dvoch duetov pozvala Helena Vondráčková Olgu Lounovú a opernú speváčku Vandu Šípovú.

Ako bonus je na Tvrdohlavej zaradená titulná pieseň z českej filmovej komédie Ženská pomsta, ktorá sa bude v kinách premietať od 10. septembra. Album sa nahrával v štúdiu mladého talentovaného gitaristu a zvukára Tomáša Kryla.

Album Tvrdohlavá na digitálnych službáchhttps://WMCZ.lnk.to/Tvrdohlava

Zdroj: TS