Speváčka Nicky Mack: Silným hlasom nadchla i najväčších hudobných profíkov. Dnes prichádza s novinkou LIES.

Možností, ako dať svetu vedieť o svojom hudobnom talente, je v súčasnosti neúrekom. Kým niekto preferuje cestu sociálnych sietí, inému viac vyhovuje účasť v speváckej súťaži. Túto cestu si zvolila i mladá rodáčka z Kamenice nad Cirochou, dvadsaťpäťročná Dominika Macková.

Dominika, známa pod umeleckým menom Nicky Mack, sa pred časom prihlásila do hudobnej výzvy rádia Europa 2, kde sa jej vďaka hlasom poslucháčov a odbornej poroty podarilo v tesnom hlasovaní umiestniť na prvom mieste. Presne to bol ten moment, ktorý Nicky posmelil a umocnil jej speváckej ambície. Jednou z cien, ktorú víťazka získala, bolo totiž nahrávanie pesničky v profesionálnom štúdiu Creative Music House v spolupráci s ľuďmi, ktorí sa v brandži radia k skutočným profesionálom. K nim patrí aj Adrián Líška (postprodukcia, mix a mastering Nickinej skladby), ktorý má za sebou napríklad spoluprácu s Emmou Drobnou či Majkom Spiritom a Nicky spolu s Matejom si spoluprácu s ním nevedia vynachváliť.

Náhodné či osudové stretnutie?

Práve v týchto dňoch Nicky predstavuje novinku Lies, s ktorou jej pomáhal dlhoročný kamarát Matej Orlik. “Pieseň vznikla celkom nečakane. S Matejom sa poznáme roky, pričom v minulosti sa mi viackrát ozval ohľadom možnej spolupráce. Keďže som bola v zahraničí, naše plány vždy skončili iba v teoretickej rovine. Až doposiaľ. V decembri sme sa stretli v rodnom meste Humennom a na začiatku januára mi už poslal prvý nástrel. Musím povedať, že som bola milo prekvapená. Aj keď štýlovo to bolo pre mňa niečo nové, obaja sme boli nadšení, ako sa to vyvinulo,“ prezrádza začiatky vydarenej spolupráce s Matejom speváčka Nicky Mack.

Skladba na mieru

Slovami chvály nešetrí ani nádejný producent, ktorý patrí k veľkým fanúšikom charizmatickej Nicky. „To, že Dominika má dych berúci hlas viem od doby, keď spievala v Kanade so svojou kapelou Earthphonics. V decembri sme sa náhodne stretli. V tom čase spievala s kapelou The Spants a ja som pracoval na debutovom spoločnom EP s veľmi dobrým priateľom a raperom Rudom Sakačom (Temný Rudo). Práve jemu napadlo ozvať sa Dominike s ponukou, či by nám naspievala nejakú časť na pripravované EP. Nakoniec to dopadlo tak, že na spomínané EP sa Dominika, žiaľ, nedostala, no poprosila ma, či by som jej poslal nejaké produkcie. Tie moje doterajšie boli väčšinou stavané na rap, preto som si poctivo sadol za stôl a na počudovanie, ihneď prvá hudba, ktorá zo mňa vyšla, bola zásah do čierneho. Zapáčila sa jej natoľko, že mi onedlho poslala demo, z ktorého som padol na zadok. Dúfam, že s Nicky pre vás vytvoríme viac spoločných vecí,“ nejatí ďalšie spoločné plány Matej Orlík. 

Inšpiráciou sú medziľudské vzťahy 

Novinka Lies je o sklamaní z lásky, sklamaní v ľuďoch a hľadaní cesty, ako sa cez to všetko preniesť. „Niekedy v živote natrafíme na nesprávneho človeka, ale verím tomu, že na každého z nás čaká niekto, komu budeme môcť dôverovať a nebáť sa, že nás sklame. Väčšina z nás máva sem-tam slabé chvíľky, necítime sa vo svojej koži a všemožne sa snažíme zlomené srdce vyliečiť. Pravdou je, že každá bolesť raz ustúpi. Presne to spievam aj v novej piesni: Potrebujem byť sama, aby som našla mier. Možno dokonca ide o jeden z najlepších spôsobov,“ uzatvára rozprávanie Nicky Mack, ktorá má našliapnuté stať sa jedným z najvýraznejších speváckych ženských objavov v našich končinách. Napokon, aj skladba Lies je toho jasným dôkazom.

» Webová stránka: http://bit.ly/sp_nicky_mack
» Facebook: http://bit.ly/fb_nicky_mack
» Instagram: http://bit.ly/ig_nicky_mack

Informácie poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production