Speváčka Janais sa vracia na scénu!

Nebyť Eurovízie, Slovensko by sa len pomaly dozvedalo o talentovanom hlase speváčky Janais. Po úspechu songu Taram ta rej, s ktorým sa dostala až do finále Eurovision Song Contest 2009, vydala ešte v tom istom roku debutový album Svetaboj.

Janais

Krátko na to sa však stala mamou dcérky Nely a spevácku kariéru vystriedali mamičkovské povinnosti. No Janais spev nikdy úplne nezavesila na klinec, čoho dôkazom je jej aktuálny singel Priveľa dní, ktorý je prvou lastovičkou z druhého albumu. Na svete by mal byť v druhej polovici roka 2012.

„Asi rok po narodení dcérky som si sadla za klavír s cieľom tvoriť. Nelka začala konečne cez obed dobre spinkať a tak som si akosi zvykla využiť túto pauzu na tvorenie. Už som to potrebovala. V priebehu pár mesiacov som napísala asi 10 piesní,” spomína si Janais.

Janais

Autorkou nového singla Priveľa dní je samotná speváčka a v porovnaní s inými skladbami vznikal o čosi dlhší čas. Text vyjadruje pocity Janais počas materskej dovolenky. „Je to výpoveď duše hudobníčky uväznenej v každodennom stereotype. Myslím si, že tak sa cíti mnoho ľudí, nielen mamičky na materskej dovolenke. Napriek tomu som sa snažila, aby z piesne sálala pozitívna energia a nádej,“ dodáva speváčka.

Pripravovaný druhý album Janais ponúkne žánrovú aj jazykovú pestrosť. Budú na ňom piesne v slovenčine, v angličtine a aj vo francúzštine. Chuťovkou bude dueto s Martinom Husovským zo skupiny Komajota. Producentom albumu je vyhľadávaný Vlado Randy Gnepa.

Janais

Zdroj: Nikoleta Kováčová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET