Speváčka Janais je stále „Na dosah“!

Speváčka Janais počas leta koncertovala menej, ale aj tak stihla naživo predstaviť svoj singel „Na dosah“. Šarmantná skladateľka, textárka a interpretka teraz zverejňuje making of k romantickému klipu. Janais dokonca počas leta prijala pozvanie zaspievať na svadbe svojich fanúšikov a teraz už pripravuje hudobné novinky.

Klip „Na dosah“ má na konte Jakub Šteinecker a nakrúcal ho na speváčkiných obľúbených miestach západného Slovenska. Sympatická Janais si pri nakrúcaní v prírode užila adrenalínové dobrodružstvá v podobe mravcov, pavúkov, chladu či nebezpečného člnkovania v rieke. V klipe si na chvíľu zahral aj jej manžel, ktorý z neho urobil making of video.   

„Making of sme točili len tak na mobil v priebehu natáčania klipu. Nie je to profi video, ani to tak nebolo myslené. Pre nás je to skôr milá spomienka na „Na dosah“ a pre fanúšikov pohľad do tvorivého procesu jedného videoklipu,“ prezradila Janais.

Kvôli reštriktívnym opatreniam koncertovala Janais počas leta oveľa menej ako zvyčajne. Napriek tomu sa jej podarilo zahrať novinku niekoľkokrát aj naživo.

„Leto sme trávili s rodinou na výletoch po Slovensku. Jeden týždeň sme chalupárčili na Orave, ďalší týždeň výletovali v okolí Banskej Bystrice a dva týždne sme strávili u našich na východe. Hudobne sme vystúpili len na menších akciách, no prijala som pár pozvaní zahrať na svadbách a oslavách mojich fanúšikov. Byť so svojou hudbou súčasťou týchto jedinečných okamihov je pre mňa naozaj vzácne a za takéto chvíle som veľmi vďačná. Som rada, že sa nám pieseň „Na dosah“ podarilo naživo zahrať aspoň zopárkrát. Predsa len, je jedna vec pieseň vyprodukovať v štúdiu a úplne iná vedieť ju presvedčivo podať naživo pred publikom,“ vysvetľuje speváčka.

Počas korona krízy sa Janais, rovnako ako ostatní hudobníci, viac venovala tvorbe a nahrávaniu v štúdiu.

„Podarilo sa nám s kapelou v štúdiu nahrať dve ľudové piesne v našich originálnych úpravách. K jednej z nich plánujeme v najbližších dňoch natočiť aj videoklip. Pomaly už myslíme aj na Vianoce a ako každý rok pripravujeme adventno – vianočné koncerty vo viacerých mestách Slovenska. Snáď to situácia umožní …“ uzatvára Janais.

Janais spieva v slovenčine, angličtine a francúzštine. Jej charakteristický pop s prvkami folku a šansónu si získava poslucháčov všetkých vekových kategórií. Janais vyštudovala francúzsky jazyk na Univerzite Komenského v Bratislave a na Univerzite Michel de Montaigne v Bordeaux vo Francúzsku. Debutovala albumom Svetaboj v roku 2009. Nasledovali album Eufória (2013) a album Vianočná Janais (2015) ocenený zlatou platňou. Na ostatnom štvrtom albume Ilúzie (2018) autorka predstavuje svoju novú tvorbu opäť v troch jazykoch.

www.janais.sk
www.facebook.com/janais.sk
www.instagram.com/janais.music
www.youtube.com/janaissk

Zdroj: NK Factory