Speváčka Jana Kirschner zaspievala vo Fantastickom detskom centre!

Materská škola Fantastické detské centrum má pre deti pripravený vždy fantastický program! Oslavy Medzinárodného dňa detí tu trvali celý mesiac! Deti navštívili farmu a zajazdili si dokonca na koňoch!

Zlatým klincom však bol unikátny koncert  Janky Kirschner priamo v škôlke. Deti si so skvelou speváčkou spoločne zaspievali skladbu „Na čiernom koni“ a učili sa hrať na hudobné nástroje!

 

Existuje veľa škôlok, v ktorých vyrastajú šťastné deti. Fantastické detské centrum však pridáva niečo navyše. Ako jediné na Slovensku praktizuje prevratný program Dr. Sindelar, ktorý slúži na zachytávanie porúch učenia a ich predchádzaniu. Aj preto nosí detské centrum v názve oprávnene slovo – fantastické. Pre deti si FDC pripravilo unikátne oslavy MDD, ktoré vyvrcholili koncertom speváčky Janky Kirschner.

„Vo Fantastickom detskom centre sa mi hralo výborne, aj keď pri práci s deťmi na to človek musí ísť úplne inak. Je to možno ešte ťažšie ako normálny koncert pre „veľkých ľudí“, pretože deti so svojim čistým prístupom okamžite cítia, či to je alebo nie je uprimné. Snažili sme sa deti zaujať, hrali na perkusie,skúsili si, aké je to hrať na gitaru, pracovali sme s dynamikou a spoločne si zaspievali skladbu „Na čiernom koni“. Nakoniec nabrali odvahu a našli sa medzi nimi aj naozajstné silné detské hlasy.Takže to stálo za to!“ Nadšene opisuje speváčka Janka Kirschner.

Janka pripravila pre deti doslova hudobný workshop. Škôlkari dostali nástroje, s ktorými sa zapájali do hudobného podkladu gitaristu Martina Zajka. Janka zaspievala dve anglické pesničky, ktoré sa deti naučili a potom spievali spolu s ňou.

„Vďaka Fantastickému detskému centru som si opäť spomenula na detské časy. Aj na to, ako som vždy musela spievať pred celou triedou, aj ked sa mi nie vždy chcelo. Mojim obľúbeným hitom bola pesnička „Po nábreží koník beží“ alebo „Varila som varila, plané hrušky s octom“. Doteraz si spomínam na to, akú som mala trému, ale ja na sladkú chuť mojej malej detskej slávy.“ Spomína si speváčka Janka Kirschner.

Fantastické detské centrum ako jediné na Slovensku praktizuje prevratný program Dr. Sindelar, ktorý slúži na zachytávanie porúch učenia a ich predchádzaniu. Deti tak dostanú šancu predísť väčším problémom v škole, ktoré ich frustrujú a môžu ovplyvniť ich celú školskú kariéru. Vo výchove využíva škôlka namiesto trestov systém prirodzených a logických dôsledkov, vďaka ktorému sa deti učia prijímať zodpovednosť za svoje konanie už od útleho veku. Fantastické detské centrum funguje v Bratislave, viac informácií najdete na www.fantasticke.sk

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Linda Vallová