Speváčka Iva Bittová bude spievať v kostoloch!

Talentovaná umelkyňa Iva Bittová prichádza Slovensko!  Od  19. do 21. septembra bude jej nádherný hlas znieť v evanjelickom kostole v Banskej Bystrici, v Bratislave a v synagóge v Žiline. Nenechajte si ujsť neobyčajnú atmosféru medzinárodne uznávaného diela MATER, ktorého autorom je slovenský skladateľ Vladimír Godár. Albumu MATER sa po celom svete predalo vyše 10 000 kusov.

Najvýraznejšia osobnosť českej alternatívnej scény Iva Bittová prináša na Slovensko zážitok z krásnych melódií, hlasu a neopakovateľnej atmosféry. Nechajte sa uniesť nádhernou hudbou MATER už 19. septembra 2013 v Evanjelickom kostole v Banskej Bystrici, 20. septembra 2013 vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave a 21. septembra 2013 v Novej Synagóge v Žiline.  Mimoriadne úspešné hudobné dielo slovenského skladateľa Vladimíra Godára získalo medzinárodné uznanie. Album MATER  distribuovali po celom svete a dodnes sa ho predalo vyše 10 000 kusov nosičov.

Z01-IMG_3031

„Mater Vladimíra Godára predstavuje jedno z najvýznamnejších diel súčasnej slovenskej vážnej hudby. Je plné emócie, napätia, nádherných melódií, vynikajúcich profesionálnych výkonov. Podieľajú sa na nich Iva Bittová ako sólistka, súbor starej hudby Solamente naturali, Vocale Solamente Naturali pod vedením Dušana Billa a pražský dirigent Marek Štryncl.“ Uviedol Palo Maruščák, usporiadateľ koncertu z agentúry Dr. Horák.

Vladimír Godár poňal svoje hudobné dielo MATER tématicky ako poctu k žene – matke. MATER skúma predovšetkým kresťanskú vrstvu archetypu matky. Dielo nabité tradíciou a históriou uchváti aj nereligióznych poslucháčov. Väčšinu skladieb, ktoré tvoria komponovaný celok, zložil Vladimír Godár priamo pre  Ivu Bittovú. Obaja už v minulosti spolupracovali na viacerých úspešných projektoch. Dielo MATER vo vás zanechá hlboký dojem a nabije vás mystickou energiou.

Z01-IMG_3033

„Myslím si, že Vladimír Godár sa do tohto diela ponoril naozaj hlboko a do istej miery sa mu podarilo nájsť jadro môjho vnútorného hudobného sveta. Téma ženy ako matky je nám obom veľmi blízka a evokuje etapu ľudského života, ktorá je pre každého veľmi dôležitá. Celý projekt je vlastne o zúročení toho, čo sme v živote vytvorili a vychovali.“ Vysvetľuje Iva Bittová.

Nenechajte si ujsť jedinečné koncerty 19. septembra 2013 v Evanjelickom kostole v Banskej Bystrici, 20. septembra 2013 vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave a 21. septembra 2013 v Novej Synagóge v Žiline. Vstupenky si môžete kúpiť v predajni Dr. Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave alebo na  www.drhorak.sk.

A plagat akcie_1

Zdroj: Propaganda House s.r.o.