Speváčka Celeste Buckingham boduje za hranicami!

Viac ako päť miliónov vzhliadnutí na hudobnom serveri YouTube, štrnásť týždňov na popredných priečkach oficiálnej hitparády najhranejších českých a slovenských piesní v rozhlasovom éteri, a teraz nominácia na ceny MTV EMAs 2012 v kategórii Best Czech/Slovak Act.

Taká je bilancia piesne len sedemnásťročnej Celeste Buckingham, ktorá žne so svojím hitom Run Run Run úspechy najnovšie aj v krajinách Blízkeho východu a Severnej Afriky. Ako hudobný doprovod pre svoj septembrový teaser si skladbu do svojho vysielania zaradila nezávislá pan-arabská satelitná televízna stanica MBC 2 zo skupiny MBC GROUP a množstvo Celestiných poslucháčov sa tak rozšírilo o fanúšikov z Egypta, Maroka, Tunisu, Turecka, Saudskej Arábie a ďalších blízkovýchodných krajín, ale i z Maďarska a Poľska, kde sa Celeste so svojou doskou Don’t Look Back tiež chystá preraziť.

Celeste Buckingham žije svoj americký sen. Na jeho počiatku pri tom bola zdrvujúca kritika počas jedného z kastingových kôl druhej série Česko-Slovenskej Superstar, do finále ktorej síce na veľké prekvapenie skeptickej poroty postúpila, vzápätí však bola vyradená a zabudnutá ako desiatky ďalších viac či menej talentovaných finalistov. Nie však na dlho. Na vrchné priečky hitparád ju katapultoval už pilotný singel Nobody Knows. Druhý song z debutu Don´t Look Back, energická skladba Run Run Run, ktorú zložila spolu so svojimi producentmi Martinom Šrámekom a Andrejom Hruškom, sa postarala doslova o senzáciu.

Iba sedemnásťročná brunetka je od mája najhranejšou speváčkou česko-slovenského rozhlasového éteru. A teraz tiež jedinou ženskou interpretkou nominovanou na MTV EMAs 2012 v kategórii Best Czech/Slovak Act. Fenomenálna šou najlepšej hudobnej televízie na svete, počas ktorej budú rozdané ceny najobľúbenejším európskym umelcom, sa uskutoční v nemeckom Frankfurte v nedeľu 11. novembra 2012. O tom, kto na nej bude hájiť hudobnú scénu oboch kedysi zjednotených krajín, sa ale rozhoduje už teraz.  Hlasovanie prebieha od pondelka 17. septembra do neděle 14. októbra na https://cz.mtvema.com/.

„Som nadšená z toho, že som bola nominovaná na prestížnu cenu MTV, a znamená                      

to pre mňa veľmi veľa. Posledných pár mesiacov je pre mňa ako sen, ktorý sa stal skutočnosťou. Za to vďačím svojim fanúšikom, im patrí veľká vďaka,“ prezradila svoje bezprostredné pocity po odtajnení nominácií Celeste. Tá aktuálne dokončuje svoj ďalší klip k novej piesni Never Be You, ktorého premiéra je plánovaná na prelom septembra a októbra.

Zdroj: Agentúra SLAVICA, s.r.o.
Foto: Lukáš Dvořák, Zdroj: SLAVICA