Special Place XL: Teebee chystá revolúciu!

Teebeeho profesionálna kariéra sa datuje už od roku 1999 a je úzko spätá hlavne s dvomi menami: Calyx a Subtitles.

Place

Calyx je jeho dlhoročný parťák a Subtitles názov labelu, ktorý Teebee v roku 1999 založil. Už po krátkom čase sa label Subtitles stal rešpektovanou značkou, ktorá začala okrem Teebeeho produkcie ponúkať releasy ďalších rešpektovaných mien. Trademarkom Subtitles je vydávanie „cutting-edge“ progresívnej produkcie a muziky, ktorá má vyššie ambície, než len napåňať kluby. Teebee to dostatočne dokázal na svojom fantastickom albume Through The Eyes Of A Scorpion z roku 2001, na ktorom sa objavili hity ako Severed Dreams, The Void alebo fantasticky emotívna skladba Silent Depths.

Tracky Follow The Leader a Cyclone z dielne Subtitles sa stali absolútnymi hitmi a zaistili Calyxovi a Teebeemu masívnu podporu DJ-ských hviezd na celom svete. Enormnej pozornosti sa im dostalo aj vďaka Rockstar Games (firma stojí za nesmrteľnou sériou hier GTA), ktorá produkciu Calyxa a Teebeeho použila v soundtracku v celosvetovej reklamnej kampani na hráčsky hit Midnight Club. Track Follow The Leader TV sa dokonca stal súčasťou televíznej kampane.

V roku 2006 Calyx s Teebeem vydávajú ako jubilejný 50. release na značke Subtitles zlomový track The Quest, ktorý definoval nové trendy na drum and bassovej scéne. Rok 2006 pre oboch znamenal veľmi úspešné ťaženie a po viacerých projektoch pre Renegade Hardware či Ram Records sa duo rozhodlo pre spoločný debutový album.

Fenomenálny úspech na seba nenechal dlho čakať a odpoveďou naň sa v roku 2007 stal nový label Momentum Music, pričom úplne prvou doskou, ktorá na ňopm vyšla, bol práve album The Anatomy LP. Teebee a Calyx na ňom potvrdili status medzinárodne uznávaných DJ superstars. The Anatomy sa dlho držal na popredných miestach v rebríčkoch predaja a “vyhnal” Calyxa s Teebeem na celosvetové turné s ich famóznymi back to back setmi.

Teebee je vynikajúci performer a slovenskí fanúšikovia to veľmi dobre vedia. Keď sme ho požiadali, aby sa na Slovensko vrátil a zahral nám na Special Place XL, neváhal ani sekundu a nadšene súhlasil. Jeho sety sú vždy precízne pripravené, perfektne namixované a vynikajúco reagujú na odozvu publika. Prelína sa v nich tvrdosť s neobjavenými zvukovými sférami, výrazné melodické plochy s našlapanou rytmikou. Nebojí sa však ani experimentov, preto verte, že sa môžete tešiť na aj dubstepové výlety a laškovanie s hip hopom. V neposlednom rade nám určite poodhalí, ako bude vyzerať jeho spolupráca s Ram Records, ktorá sa na verejnosť dostala len pred pár dňami a spôsobila na DnB scéne malú revolúciu. Čo to bude znamenať pre Teebeeho a Calyxovu produkciu? Ak prídete na Special Place XL, Teebee vám o tom povie svoje.

Nórska hviezda Torgeir Byrknes aka DJ Teebee vystúpi na Special Place XL v piatok 4. mája. Posledné lístky za skvelých 10 v predpredaji na www.tixy.sk

Special Place XL
Piatok 4. mája 2012
Majestic Music Club, Karpatská ul. 2, Bratislava 811 05
Lístky len za 10 eur v predpredaji na www.tixy.sk a čoskoro aj na www.ticketportal.sk
www.specialplace.sk
specialplace.fest@gmail.com
Like Us na Facebooku!
Facebook Event Event

Special Place XL

Zdroj: Special Place
Publikoval: Redakcia GREGI.NET