SouTHboy oslávi 10 rokov za mixom na Bee Free!

V Auguste to bude 10 rokov odvtedy, čo sa postavil v dnes už neexistujúcom trenčianskom klube Area 51 za mix. Od tej chvíle už pochodil kluby po celom Slovensku, Čechách, ako hosť figuroval na parties aj v Anglicku, či niekoľko krát v Holandsku.

V posledých rokoch sa postupne začal presadzovať aj ako úspešný producent na labeloch ako Melodica, Soluble, UNT, Sex Panda White a iných. Jeho track „Takataka“ ste mohli naposledy zachytiť aj na kompilácii časopisu Wave venovanej práve festivalu Bee Free, zhrňujúcou to najlepšie, čo doma v producentskej sfére máme.

link na beatport: https://www.beatport.com/artist/southboy/179398

Za tú dekádu, strávenú v kluboch, na festivaloch a open-airoch si dokázal aj bez okázalých rečí a vtieravej self-promotion vybudovať rešpekt v komunite a svojimi živými alebo štúdiovými setmi k sebe pripútať stabilnú fanúšikovskú základňu. Momentálne je rezidentom a spoluorganizátorom úspešných parties Session na Považí a Headroom v bratislavskej Radosti.

southboy@beefree.jpg

Desať rokov znamená množstvo skvelých trackov, množstvo spomienok, zážitkov, ktoré sa vám rozhodol v koncentrovanej forme sprostredkovať najlepším spôsobom aký pozná – hudobným setom. A čo by bolo lepším miestom a časom ako najväčší elektronický festival na Slovensku a západ slnka? SouTHboy je známy tým, že sa snaží každý set koncipovať nielen ako nahodilú zbierku trackov, ale skôr ako príbeh, ktorý má hlavu a pätu, svoj vývoj a logický priebeh. Práve z tohto dôvodu si pre toto špeciálne vystúpenie nástojil práve na západe slnka a organizátori mu tento čas veľkoryso a s plnou dôverou poskytli.

Ústredná téma bola jasná od začiatku – láska k hudbe ako takej a špeciálne k house music, ktorej napriek občasným výletom do iných žánrov zostáva verný od počiatku. Ťažším sa ukázal skôr finálny výber skladieb, s ktorým sa momentálne pasuje. Predsa len – zhrnúť 10 rokov, všetky hudobné vplyvy, ktorými si za tú dobu prešiel v jednej hodine nebude jednoduché. Konečný výsledok však bude určite stáť za to a vy by ste mali byť pri tom. Malú ochutnávku, v preň typickom miešaní vplyvov, starších aj nových trackov s príchuťou leta máte možnosť počuť a stiahnuť si už tu a teraz:

Naživo sa na vás teší na piešťanskom letisku na house stage v sobotu medzi 20:00 a 21:00.

Zdroj: SouTHboy
Publikoval: Redakcia GREGI.NET