Souperman podpísali zmluvu s diablom, album príde na jeseň.

„Mírně zpomalil“ je názov skladby z pripravovaného albumu českej kapely Souperman, ktorá si získava stále viac poslucháčov aj vďaka víťazstvu v súťaži Bandzone RockMax 12.

Skladba bola natočená v dvoch jazykových verziách – v českej a anglickej, a stalo sa tak vo vyhlásenom štúdiu SONO pri Prahe. Produkcie singlu i celého CD, ktorého vydanie čakáme na jeseň tento rok, sa ujal jeden z najžiadanejších českých producentov – Milan Cimfe. Ten je známy zo spolupráce s kapelami ako Kabát, ale aj mnohými zahraničnými umelcami.

Momentálne sa k singlu pripravuje aj oficiálny videoklip, ku ktorému sa píše scenár. Zaujímavosťou je, že skladba „Mírně zpomalil“ bola zaradená aj na medzinárodnú CD kompiláciu nezávislých kapiel z Maďarska, Slovenska a Česka – Radio Hits vol. X!

Skladbu si môžete vypočuť na oficiálnych stránkach kapely www.souperman.eu.

Souperman vagon 2 2015

„Na CD bude jako host vystupovat i producent Milan Cimfe, který se mnou bude v jedné písničce zpívat duet. Dále je v jednání ještě jeden prestižní host, jehož jméno prozatím tajíme. Můžeme zveřejnit, že je to známý český klávesový mág a zpěvák. Mělo by to být překvapení,“ hovorí spevák a gitarista Robert Jančík.

Album bude obsahovať zhruba 12 skladieb. „Některé už kapela hraje, ale většinu si nechává pro posluchače jako překvapení. Nahráno je ale víc písniček, ale teď se bude vybírat, které písničky se na CD budou k sobě hodit,“ vysvetľuje Jančík.

Kapelu Souperman si najbližšie môžete pozrieť a vypočuť 20. júna na českom festivale Vinohradský Woodstock, a potom až v septembri na dvoch koncertoch v Brne.

Projekt „Souperman“ vznikol pred mnohými rokmi v hlave Roberta Jančíka, no kvôli štúdiu sa muzike prestal „na chvíľku“ venovať. Z chvíľky sa však stalo viac ako desať rokov, no Robert nezaháľal a počas tohto dlhého obdobia skladal pesničky do „šuplíka“, lebo veril, že raz ich vytiahne na verejnosť. To sa nakoniec podarilo v roku 2011, kedy sa spojil s bubeníkom Milanom „Hořčákom“ Horkým a basákom Pavlom Kociánom. Výsledok v podobe CD singlu „Souperman … enters your world“ zakrátko dosiahol úspech. Skladba Mrs Honey sa 24 týždňov držala v hitparáde rádia Krokodýl medzi silnou konkurenciou z Čiech, ale aj zahraničia.

Minulý rok vyhrali „Soupermani“ súťaž rádia BEAT „Naděje Beatu“ s pesničkou Butterfly a ďalší úspech prišiel na jar tento rok – kapela si získala poslucháčov natoľko, že vyhrala v súťaži Bandzone RockMax 12 prvé miesto. Skladba „Mírně zpomalil“ je od toho času nasadená v playliste zlínskeho rádia Rock Max.

Ďalšie info o kapele Souperman nájdete na www.bandzone.cz/souperman alebo www.facebook.com/soupermanband.

Zdroj: Eva Sjekelová