SOULFLY po dlhých 12 rokoch opäť v Bratislave !

Naposledy Max Cavalera zavítal do nášho hlavného mesta minulý rok v rámci turné Back to the Roots spoločne s bratom Iggorom. Odohrali vynikajúci, vypredaný koncert v bratislavskom Majestic Music Clube. Tentokrát však príde so svojou kapelou SOULFLY a to už 9.júla v pondelok od 20:00. Vrátia sa k nám po dlhých 12 rokoch. Naposledy tu hrali ešte v rámci turné k albumu Dark Ages. Vtedy ešte fungovalo bratislavské PKO a na koncert vtedy prišlo takmer 2000 ľudí.

Doba sa mení, ale Max Cavalera ostáva stále pravým metalheadom, stelesnením tvorivej energie, mysterióznym šamanom a protestným spevákom. Neprestáva tvoriť ani keď je takmer celoročne na turné s jedným zo svojich projektov a tak je na ceste aj nový album SOULFLY. Jeho predchodca Archangel má už 3 roky a tak po americkom turné s Nile sa zavreli v júni na pár dní do štúdia, aby dokončili nový album, ktorý uzrie svetlo sveta v lete tohto roku – 20 rokov po vydaní prvej štúdiovej nahrávky Soulfly. Kapela na ňom spolupracovala s Joshom Wilburom, s ktorým Max robil už na albume svojho ďalšieho projektu Killer Be Killed. Podľa kapely by album mal nabrať smer Roots, prelomového a kultového počinu Sepultury z roku 1994. Na ktorom využili zvuky nahrané uprostred džungle u indiánov. Roots bol pre Maxa zároveň posledným albumom v Sepulture pred (ne)dobrovoľným odchodom. V rámci koncertu sa diváci môžu tešiť na všetky overené hity a prierez celej kariéry kapely a veríme, že aj na nejakú ochutnávku z nového albumu budeme môcť počuť už v pondelok 9.júla na koncerte v bratislavskom Majestic Music Clube.

V úlohe predskokana sa predstavia domáci harcovníci Dogma Inc. Ich posledný album Blacksun Flowers bol vydaný pod slovenskou značkou Slovak Metal Army a žne úspechy doma aj v zahraničí. Kapela sa už nevie dočkať účinkovania po boku veľkého mena ako Soulfly. „Mark Rizzo, geniálny gitarista, riffman, hitový boh – a samozrejme legendárny Max Cavalera. Pozná ich každý kto vyrastal na Sepulture. Bude nám veľkou cťou!“ hovorí za celú kapelu bubeník Erik.

Dogma Inc. si už v minulosti zahrala po boku Helloween, Anthrax, Crowbar,  či Voivod. Aj ďalšie letné dni majú naplnené koncertami keď sa postupne predstavia pred Crowbar v Ostrave a tiež pred Arch Enemy v košickom Colloseu. 

Vstupenky sú ešte stále v predaji v sieti TicketLIVE.sk alebo v bare Cobra priamo v budove YMCA, kde sa bude koncert konať.

Zdroj: TS