Sony Ericsson Snowboard Fest: Už túto sobotu na Donovaloch!

Stredisko Park Snow Donovaly sa v týchto dňoch mení takmer z hodiny na hodinu. Všetky prípravy sa sústredia na sobotnú show, kedy sa odohrá dvanásty ročník najväčšej snowboardovej akcie na Slovensku – SONY ERICSSON SNOWBOARD FEST s rekordnou pätdesiatkou pretekárov z deviatich európskych krajín.


„Už v týchto dňoch formujeme v Park Snow Donovaly mega veľkú kopu snehu na obrovský skok, aký na Slovensku nemá obdoby; je to raz do roka a to len pre Sony Ericsson Snowboard Fest. Tento rok nám podmienky skutočne dovoľujú postaviť taký skok, ktorý vyhovuje svetovým štandardom. Pre pretekárov pripravujeme 18 metrov dlhý kicker, ktorý budú musieť preletieť a cez ktorý budú rotovať a predvádzať tie najlepšie triky, ktoré bude rozhodne stáť za to vidieť,“ opísal aktuálne dianie priamo v dejisku akcie jej hlavný organizátor Jozef Murín.

Na štart sa tohto roku postaví rekordný počet profesionálnych pretekárov, až päťdesiat. Pricestujú z deviatich európskych krajín – z Česka, Nórska, Fínska, Švédska, Rakúska, Slovinska, Nemecka, Poľska a domáceho Slovenska. Minuloročné prvenstvo sa chystá obhájiť Švéd Isak Björnström. Mladý, veľmi talentovaný snowboardista bol minulý rok najlepší a právom si vyslúžil zlato. Domáci tím povedie viacnásobný majster Slovenska Matej Matys. Okrem neho budú na Donovaloch pretekať slovenskí profesionáli: Dušan Bízik, Maroš Mucha, Martin Rybanský a Tomáš Guman.

Celá show sa začne v sobotu 18. februára 2012 o 14.00 hod. Večerné finále odštartuje o 18.00 hod. Organizátori sľubujú jedinečnú show s fantastickou atmosférou. To najlepšie zo snowboardingu sa odohrá na Donovaloch pod umelých osvetlením. „Postupne sa napätie vygraduje a večer už pôjde o všetko! Pretekať sa bude o 10 000 USD a o body do celosvetovej série TTR,“ povedal Jozef Murín, ktorý zároveň pozýva fanúšikov prežiť nevšednú februárovú sobotu a povzbudiť svojich pretekárov.

Organizátori pripravili pre divákov množstvo súťaží o zaujímavé vecné ceny. Fanúšikovia si môžu z Donovalov odniesť mobil Sony Ericsson a veľa iných cien. Celú akciu ako aj jednotlivé súťaže bude moderovať známa dvojica Junior a Marcel.

Novinkou tohto ročníku je okrem nového strediska aj nová internetová stránka – www.snowboardfest.sk. Ponúka fotografie, videá z ostatných ročníkov a samozrejme všetky potrebné informácie o akcii.

Najväčší snowboardový event na Slovensku SONY ERICSSON SNOWBOARD FEST je súčasťou celosvetovej série TTR 4 STAR Event.

Zdroj: Organizátor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET