Sony Ericsson Freestyle Motocross: Zdravotný stav amerického pretekára Mikea Metzgera je stabilizovaný!

Zdravotý stav amerického pretekára Mikea Metzgera, ktorý utrpel na sobotných pretekoch v Bratislave úraz, je stabilizovaný. Po páde bol okamžite prevezený do nemocnice, kde leží doposiaľ pod zdravotným dohľadom. Má pomliaždené pľúca, zlomenú kľúčnu kosť a slabý otras mozgu.

„Mike pozdravuje všetkých fanúšikov. Je nadšený z toho, ako ho tu prijali. Nepočítal s tým, že v Bratislave má také zázemie fanúšikov. Celá akcia sa mu páčila a všetkým odkazuje, že už onedlho ho uvidíme opäť skákať,“ povedal k najnovším správam organizátor akcie Jozef Murín, ktorý je s Mikeom Metzgerom v neustálom kontakte.  

Mike Metzger je prvým človekom na svete, ktorý začal jazdiť freestyle motocross a aj preto sa do sveta tohto mladého športu plného nadšenia, odvahy a kusu „šialenstva“ zapísal ako „The Godfather of Freestyle Motocross“. Tridsaťpäťročný rodák z Kalifornie si už roky drží vo freestyle motokrose tú najlepšiu úroveň a neustále posúva hranice možného ďalej, dvíha kredit pretekov, exhibícií a rôznych akcií všade vo svete. Podľa Jozefa Murína je v fmx tým, čím je vo Formule 1 Michael Schumacher.

Ako prvý na svete predvádzal na motorke triky ako „heel clicler“ alebo „can can“. O jeho kvalitách svedčia v prvom rade výsledky, ktoré dosiahol. Mike Metzger vyhral zlatú medailu na najprestížnejšej akcii X Games v roku 2002 a o rok neskôr dosiahol svetový rekord, keď preskočil na motorke „backflipom“ (saltom vzad) fontány pred Caesars Palace v Las Vegas. Nezabudnuteľný skok meral neuveriteľných 38,5 metrov.

Mike Metzger nastúpil v sobotu večer v Bratislave na Sony Ericsson Freestyle Motocoss šou ako prvý profesionálny americký pretekár v histórii.

FMX



Zdroj: FMX
Publikoval: Redakcia GREGI.NET