Sony Ericsson Freestyle Motocross: Víťazom sa stal Francúz Remi Bizouard, dvojnásobný majster sveta!

Bratislava včera večer po prvý raz zažila veľkú šou Sony Ericsson Freestyle Motocross, v rámci ktorej sa predstavilo deväť profesionálnych pretekárov. Za burácajúceho povzbudzovania publika predviedli extrémne triky, ako napríklad backflip-tsunami, backflip kiss of death, whip, nine o´clock alebo turndown.

Preteky s najvyšším počtom bodov vyhral Francúz, dvojnásobný majster sveta Remi Bizouard. Svetové špičky boli so svojimi strojmi viac vo vzduchu ako na zemi, pričom sa ani vo výške desať metrov nad zemou neváhali pustiť riadidiel a otočiť dole hlavou. Približne 5000 divákmi lomcovala zmes vytrženia aj obáv. Celá šou vyvrcholila takzvaným „vláčikom“, kedy všetci pretekári skákali v tesnej blízkosti za sebou.

Striebro získal španielsky pretekár Jose Miralles a tretiu piečku obsadili dvaja motorkári Austrálčan Rob Adelberg a Američan Brody Wilson. Jedným z porotcov bol aj úradujúci majster sveta vo fmx Libor Podmol, rodák z Ostravy.

Sony Ericsson Freestyle Motocross bol v novozrekonštruovanej Aréne Ondreja Nepelu prvým športovým podujatím po majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Plochu po spustení ľadu pokrylo prbližne 400 ton zeminy. Skvelú šou sprevádzali svetelné a hudobné efekty.  

V tomto extrémnom športe, akým fmx je, sú momenty, ktoré si nik neželá, ale zároveň všetci, ktorí tento šport poznajú a majú radi s nimi musia počítať – je tu riziko, že dôjde k zraneniu, čo sa stalo aj dnes. Pri tréningu sa zranil fínsky pretekár Ilkka Salloa a počas finálovej jazdy spadol aj Američan, legenda fmx Mike Metzger.

Organizátori ďakujú všetkými divákom a fanúšikom fmx, ktorí vytvorili úžasnú atmosféru, čo ocenili aj všetci pretekári.

FMX



Zdroj: FMX
Publikoval: Redakcia GREGI.NET