Solar System na prvom albume objavili Atlantídu!

Atlantis, debutový album českej metalovej kapely Solar System z Havířova, vyšiel na jar 2015 po dvoch rokoch tvrdej práce. Nahrávanie prebiehalo na prelome rokov 2014 a 2015 v štúdiu GM v Jablunkově s Martinom Roženkom, známym z českej heavymetalovej kapely Ador Dorath.

„Na albume sú tri skladby o Atlantíde. Texty sú na motívy výkladov amerického senzibila E. A. Caycea s pohľadom na dnešnú situáciu a smerovanie modernej civilizácie,“ vysvetľuje kapela. Obal ich debutu, na ktorom sa nachádza 9 piesní, má na svedomí Stano Madzin.

Už čoskoro sa fanúšikovia Solar Systemu dočkajú aj videoklipu k skladbe Loutka, na ktorom prebiehajú finálne úpravy a ktorý bude každým dňom dokončený a zverejnený. Výroby sa ujal tím z Mejla Productions, ktorí sa môžu pochváliť klipmi pre Machine Head či Lucie Bílú.

SolarSystem

Kapela Solar System datuje svoj vznik do roku 2010. Za prvé dva roky však vystriedali mnoho členov, najmä na pozícii bubeníka, a tak sa museli stále odznova zohrávať. V roku 2012 vydali Promo CD s dvomi skladbami a o rok neskôr si zahrali na Masters of Rock.

Viac informácií o koncertoch a kúpe albumu nájdete na www.solarsystem.cz

Zdroj: Eva Sjekelová