Socha slnečných hodín sa premenila na unikátne športovisko!

Slnečné hodiny pri Ekonomickej univerzite, patriace medzi petržalské pamätihodnosti sa zmenili na nepoznanie. Vzniklo naozaj netradičné miesto pre športové vyžitie, ktoré otvára svoje brány už v sobotu 27. júna 2015.

Skupina nadšencov adrenalínových a outdoorových športov z OZ Na hrane premenila sochu Slnečných hodín na boulderingovú lezeckú stenu. Vďaka nim dostalo umelecké dielo z dielne Štefana Prokopa úplne novú tvár – okrem lezeckej steny pribudli aj slackline konzoly, lavičky, atraktívne prostredie na oddych a športové vyžitie. Umelecká hodnota zostala zachovaná, dokonca Slnečné hodiny nadobudli revitalizáciou aj športovo – spoločenský význam.

V sobotu 27. júna 2015 bude tento priestor oficiálne otvorený pre širokú verejnosť a dávno nenavštevované a zabudnuté miesto opäť začne dýchať životom. Lokalita určená najmä športovcom sa otvorí ako inak – športom. Počas dňa bude prebiehať prvá slackline súťaž svojho druhu na Slovensku, kde víťaz získa titul Trickline Majster Slnečných hodín. Boulderingoví nadšenci si rovnako budú môcť medzi sebou zmerať sily a získať cenu Majstra slnečných hodín v mužskej a ženskej kategórií. Pre všetkých návštevníkov bude pripravený sprievodný program. Vychutnať si budú môcť exhibíciu parkourovej akrobacie, vystúpenie cirkusantov, záverečnú ohňovú show a celodennú atmosféru dotvoria DJ’s.

Príďte si v sobotu 27. júna 2015 od 9:30 užiť okrem sprievodného programu, športových súťaží a občerstvenia aj pohľad na umelecké dielo Slnečných hodín v novom šate.

Viac informácií nájdete na: www.slnecnehodiny.com
FB page: www.facebook.com/slnecnehodiny
FB udalosť eventu: https://www.facebook.com/events/1595090697440121/

Plagát_Majster Slnečných hodín 2015

Zdroj: CUBE agency