Snowboarding a freeskiing opäť v centre Kremnice!

Po ročnej prestávke vás opäť veľmi radi pozývame na 6. ročník jedinečnej snowboard a freeski show – SUBARU Big Air v meste. 26. január 2013 je dňom návratu úžasnej akcie, ktorá prináša to najlepšie z freestyle lyžovania, snowboardingu, a to priamo v srdci historického mestečka Kremnica. Zaručiť vám môžeme jedno – bude to väčšie a lepšie ako doteraz!

Už teraz vieme, že účasť bude aj tento rok medzinárodná. Doposiaľ sa prihlásili jazdci zo SR, ČR a Maďarska. Svoje zastúpenie majú aj ženy. Záujemcovia sa môžu registrovať v sekcii registrácia (www.bigairvmeste.sk/info/registrovany-jazdci). Motiváciou je nezabudnuteľný zážitok z prostredia a atmosféry, ktorú navodzuje už mesto samotné, ale určite za to stojí aj prize money 1000 €. Pre viac informácií ohľadne registrácie, ubytovania a dopravy nás neváhajte kontaktovať, alebo navštívte webovú stránku www.bigairvmeste.sk.

Tento rok môžu závidieť aj jazdci divákom, pretože sme pre všetkých návštevníkov pripravili celodenný sprievodný program, ktorý vyvrcholí večerným grand finále. Tento rok nebudete len tak postávať na námestí. Počas dňa zahrajú niekoľkí DJs, a svoju premiéru v centre Kremnice bude mať o 17.00 Vec, vlastným menom Branči Kováč, ktorý práve promuje svoj nový album.

Diváci sa môžu zapojiť do súťaží, tomboly, pozrieť si jibbing exhibíciu, vyskúšať bungee running alebo snowtubing (jazda na nafukovacích snežných kolesách v snežnom tobogáne). Zahriať a občerstviť sa môžete farmárskymi pochutinami, domácimi výrobkami a sortimentom pestrej palety stánkov.

Štandardným záverom jedinečného podujatia SUBARU Big Air v meste 2013 je BAvm Afterparty, ktorá sa bude konať v originálnom stredovekom štýle. Tohtoročnými headlinermi sú Chiki liki tu-a a tvorcovia spotu pre Big Air v meste, frontmani kapely Medial Banana (Riddim Show). Všetky informácie sú denne aktualizované na stránke www.bigairvmeste.sk.

Názov eventu: SUBARU Big Air v meste, Kremnica 2013
Dátum: 26. január 2013 (sobota)
Miesto: Štefánikovo námestie, Kremnica (okres Žiar nad Hronom)
Organizátor: FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica
Druh eventu: Športovo-kultúrno-extrémne-zábavný adrenalínový event, show a preteky vo freeski a snowboardovej disciplíne Big Air (skok na mostíku) doplnený o sprievodné podujatia
Jazdci: Slovenská snowboardová a freeskiingová špička, profesionálni jazdci z okolitých krajín

Program:
11:00 – 14:00 Prezentácia jazdcov
12:00 Otvorenie
11:15 – 14:45 Voľný tréning
15:30 – 18:00 Kvalifikácia
18:00 – 19:00 Prestávka
19:00 – 20:15 Večerné SUPERFINÁLE
20:15 Vyhlásenie výsledkov
21:00 Afterparty

Zdroj: Silvia Majerová