„Sním o svobodě, která je sice zamlžená, ale je na dohled!“ Martin Harich představuje novinku SIMPLE SONG.  

Martin Harich strávil za poslední dva roky několik měsíců v Americe, kde v New Yorku komponoval libreto k muzikálu Christmas carol. Plánovanou premiéru muzikálu ale překazila pandemie a odsunula ji na příští Vánoce. Pobyt v USA Martin využil i ke skládání vlastní tvorby a k cestování po kontinentu. A právě atmosféra země s nádechem svobody ho inspirovala k novinkovému singlu SIMPLE SONG, ve kterém se nezapře vliv americké country scény. Zpěvák tak pokračuje ve své anglické tvorbě a navazuje na loňské EP BLUE se singly SERIOUS TROUBLE nebo FIGHT FOR YOU, které se zařadily mezi současné radiové hity.

„Schoval jsem do skladby SIMPLE SONG mnoho pocitů. Je ale především o tom, jak sedím v noci potichu na balkoně, hledám na zamračeném nebi nějaké hvězdy, a sním o svobodě, která je sice na dohled, ale tak trochu zamlžená. Ale i přesto je SIMPLE SONG celkem veselá píseň. I my sami víme, že tento pocit není smutný, je to jen pocit, že nám chybí něco, co jsme měli ještě před pár měsíci každý den jen tak „na počkání“. Celkem jednoduchý pocit. Jako tato melodie a tento song – SIMPLE SONG,“ představuje Martin Harich inspiraci k novinkovému singlu a dodává: „Neskrývám fakt, že mě americká country scéna ovlivnila. Nakonec není to právě „inspirace“ a „objevování rozdílů mezi lidmi“ přesně to, co nás zdvihne ze stoliček a nutí nás sem tam sbalit kufry? Během pandemie právě toto „objevování“ chybělo nejednomu z nás. A tak, jak jsme všichni žili více ze vzpomínek, vznikla tato píseň.“

Rok 2020, který se nesl v duchu omezení pohybu a bez možnosti koncertování, využil Martin Harich zejména k další autorské tvorbě. Na začátku roku vydal anglické EP BLUE, které je ovlivněné hlavně cestováním a také „hraním na ulici“ ve světových metropolích. Během léta poté poslal do světa album Tulák, ve kterém se vrátil na chvíli ke své rodné slovenštině a které nahrál sám v zahradním domku během nucené karantény. Tulák v sobě nese Martinovy tradiční lehce melancholické balady a byl vydán díky silné podpoře fanoušků, kteří na něj přispěli prostřednictvím crowdfundingového projektu.

Odkaz na singl SIMPLE SONG ZDE
Další odkazy: facebook.com/MartinHarich, instagram.com/hartin_marich

Zdroj: MediaBase