Smola a Hrušky: Začína nám z toho je..ť!

Skupina Smola a Hrušky je každú voľnú chvíľu zatvorená v štúdiu a dokončuje nový v poradí piaty oficiálny album, ktorý vyjde na jeseň 2011.

Máme nahrané skoro všetky skladby, doťahujeme detaily a dookola to počúvame v aute cestou na koncerty aj po nich. Sme v štádiu, že nám to znie v ušiach pri vstávaní, pri jedle alebo na WC, proste začína nám z toho je…ť, aké sú tie pesničky nákazlivé, hovorí frontman Spoko. Potrebujeme ešte doladiť dôležité veci s naším poľským spoluproducentom a veľa práce je na skladbách, kde sa predstavia naši hostia, dopåňa spevák.

Smola a Hrušky

Jedným z nich bude aj rešpektovaný rapper DNA známy na československej hip-hopovej scéne ako člen skupín Názov Stavby a Drvivá Menšina, či v posledných rokoch úspešný na sólovej dráhe. DNA sa predstaví v skladbe „Fajčiť treba“, ktorá by mala vyjsť ako ďalší singel do konca školského roku a kapela je veľmi zvedavá na reakcie, pretože to bude znova niečo nové v ich tvorbe.

Pri príležitosti vydania nového albumu sa pripravuje aj medzinárodné turné v Poľsku, Čechách a na Slovensku, kde vystúpi s kapelou viacero hostí a fanúšikovia sa môžu tešiť na skvelý koncertný kolotoč. Predprípravou na veľké turné bude každá z letných akcií, na ktoré sa kapela veľmi teší a roztočia to vo veľkom štýle. Počas leta sa fanúšikovia môžu zabaviť spolu s kapelou napr. na RK fest Ružomberok, Summerbeach Rudava, Dobrý festival Prešov, Steiger fest Vyhne, Misterium fest Stará Ľubovňa, Červeník festival, Belltownfest Sp. Belá či Rockness Záleša. Všetky termíny a novinky nájdete na oficiálnej stránke www.smolaahrusky.sk.

Zdroj: Martin Hlavatý, mng. SaH
Foto: Oliver Ondráš
Publikoval: Redakcia GREGI.NET