Smiech, pop a slzy – postšansón už aj na Slovensku!

A keď k nemu primiešate konskú dávku špinavého primitive rocku, dostanete Saténové Ruky. Je to nová skupina, ktorej jadro tvoria Vlado Janček (Motýľov, Kocúrov), Kasko (Dope Aviators, Rozkašľané Deti) a Bebe (DJ Magálová, Radio Ragtime). Po prvom koncerte sa ku kapele pridal perkusionista Paprik a po druhom bubenícky nadšenec, v hudobných kruhoch známy ako Toni Granko.

SR

Saténové Ruky sami seba považujú za nesprávnu odpoveď na britpop a správnu odpoveď na slovenský pop a český underground. Zatiaľ čo návštevníci koncertov ich hudbu charakterizujú ako niečo medzi Lasicom, Satinským a Joy Division, kapela svojim postšansónovým lo-fi zvukom sympatizuje s formáciami ako Nový Svìt, alebo Шихта.

SR

Prvým singlom Saténových Rúk je pieseň Príbor. Je to dadaistická litánia o slovenskom národe, zahraná v rytme bossanova a vyžarujúca náladu surferských skladieb šesťdesiatych rokov. Skladba je k dispozícii na stránkach kapely ako free download (https://satenove-ruky.bandcamp.com)

SR

Po roku od svojho založenia sa Saténové Ruky vracajú tam, kde vznikli – do bratislavského Nu Spirit Clubu. 29. marca tam odohrajú spoločný koncert s českou dievčenskou predkapelou DIAkritika. Na koncerte vystúpi aj niekoľko zaujímavých hostí z okruhu priateľov skupiny.

SR

Povedali o Saténových Rukách
„Pútavé…“ – Hidzo (Kosa z Nosa)
„Bojím sa, že album bude príliš učesaný.“ – Biba_FM
„Je tam Pixies, je tam Kosa z Nosa, je tam Mary Chain.“ – Tibor Holoda (W:lson:c)
„Ste najlepšia rock´n´rollová skupina v Bratislave.“ – Roman Harvan (Slovenská filharmónia)

Zdroj: Saténové Ruky
Publikoval: Redakcia GREGI.NET