Slovenský gitarista a skladateľ Michal Bugala predstaví svoje druhé sólové CD Y!

Dňa 26.3. 2011 o 21,00 sa uskutoční v klube NuSpirit na Šafárikovom nám. v Bratislave prezentácia najnovšieho CD slovenského gitaristu a skladeteľa Michala Bugalu, ktoré vychádza koncom marca. Jeho v poradí druhý sólový album má stručný názov – Y (v angličtine sa číta ako slovo why – prečo).

Opäť obsahuje výlučne originálne kompozície, no tentokrát sa skladá z dvoch častí: polovicu skladieb Bugala nahral v novembri 2011 počas celoslovenského turné s hudobníkmi medzinárodného formátu, akými sú, Bugalov spolužiak z Grazu Jure Pukl, a američania Vicente Archer a Damion Reid (spolupracovali s umelcami takého formátu ako sú Kenny Garrett, Robert Glasper, Meshell Ndegeocello, Cassandra Wilson, Lauryn Hill, Erykah Badu) a zvyšok spolu so slovenským bubeníkom Martinom Valihorom a ďalšou hviezdou svetového jazzu, basistom Reubenom Rogersom, koncom februára tohto roku v nahrávacom štúdiu v Brooklyne, NYC.

Michal Bugala
Krst CD “Y” bude spojený s koncertom formácie Michal Bugala Group, v ktorej momentálne spoluúčinkujú Jure Pukl, Štefan Pišta Bartuš a Martin Valihora. Spolu s poslednými dvomi menovanými odohrajú po slovenských kluboch turné pod názvom Michal Bugala New Trio: Y Tour 2012. To štartuje 17. marca na východnom Slovensku.


Termíny a miesta koncertov:
17. 3. MICHALOVCE – Caffe Barrique
18. 3. KOŠICE – Bernard Club
19. 3. ŽILINA – Cafe Tosca
20. 3. RUŽOMBEROK – Čajovňa Relax
22. 3. TRNAVA – MaxGallery
23. 3. PIEŠŤANY – ArtJazz Gallery
24. 3. NITRA – Music a Cafe
26.     3. BRATISLAVA – NuSpirit Club (Koncert spojený s krstom CD), špeciálny hosť: JURE PUKL- tenor sax!!!

www.michalbugala.com
www.facebook.com/mikebugala
https://www.facebook.com/events/302545383142397/

Zdroj: Michal Bugala
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf
Publikoval: Redakcia GREGI.NET