SLOVENSKO, ČESKO A LITVA SPOJA SVOJU ALTERNATÍVNU SCÉNU NA JEDNOM PÓDIU V BRATISLAVE.

Kapela Bad Karma Boy má za sebou tri zo štyroch koncertov československého klubového turné, na ktorom vystupuje v tandeme s psychedelicko-popovým brnianskym kvartetom Ghost of You.

Budúci utorok, 24. mája, ich čaká vyvrcholenie šnúry v bratislavskom KC Dunaj. V domácom prostredí skupina okolo Juraja Marikoviča chystá viaceré dramaturgické prekvapenia, a okrem spriaznenej českej kapely aj špeciálneho hudobného hosťa z Litvy, psychedelických rockerov Garbanotas Bosistas.

BKB Viktor Cicko 01

Bad Karma Boy vydali koncom roka 2014 svoj druhý album Údolia a kopce na značke Slnko Records a odvtedy sa im svojím inteligentným popom darí získavať nových priaznivcov na Slovensku, v Čechách a najnovšie aj v Poľsku a na Pobaltí. Nominanti na singel roka v Rádiohlavách 2014 so skladbou Dunaj sa totiž okrem slovenských a českých pódií nedávno ukázali aj na jednom z najprestížnejších európskych klubových festivalov Tallinn Music Week, ktorý dáva každoročne priestor novým hudobným menám z celého sveta. V multižánrovom programe festivalu nájdete zástupcov rádiového popu, undergroundovej elektroniky, world music aj vážnej hudby. Bad Karma Boy sú spolu s producentom FVLCRVMom historicky vôbec prví zástupcovia zo Slovenska, ktorí si na podujatí s návštevnosťou okolo 25 000 ľudí mohli zahrať.

“Pozvánka na festival nám samozrejme spravila obrovskú radosť. Koncert v Tallinne sme odohrali v úplne natrieskanom klube a na ceste na sever sa nám podarilo dohodnúť ešte ďalšie dva koncerty v poľskej Varšave a v lotyšskej Rige. Oba dopadli výborne, získali sme nových priateľov, fanúšikov a tiež kapely, s ktorými si môžeme v budúcnosti zahrať,” popisuje zážitky Bad Karma Boy spevák Juraj Marikovič.

Krátko po návrate z Pobaltia čakala Bad Karma Boy ďalšia koncertná šnúra. Tentokrát v spojení s vychádzajúcou hviezdou českej alternatívnej scény Ghost of You. “Spoznali sme sa na spoločnom koncerte v Ostrave minulý rok. Ich gitarista tuším práve teraz maturuje, ale hudobne sú chlapci neuveriteľne vyspelí a z ich koncertov ide veľká energia. Citeľný je vplyv tvorby Thoma Yorka, a to je len dobre,” chváli Juraj Marikovič brniansku kapelu, ktorú toto leto čakajú koncerty na všetkých významných českých festivaloch vrátane Colours of Ostrava, Metronome aj Rock for People.

BKB Viktor Cicko 02

Ghost of You a Bad Karma Boy majú za sebou zatiaľ spoločné vystúpenia v Košiciach, Brne a Prahe. Budúci utorok, 24. mája zakončia miniturné koncertom v bratislavskom KC Dunaj, kde si pozvali aj vzácneho hosťa, psychedelicko-rockovú zostavu Garbanotas Bosistas z Litvy. Bad Karma Boy ich spoznali práve na festivale Tallinn Music Week.

“V Tallinne vystupovali Garbanotas pred nami, takže časť ich koncertu sme stihli a veľmi sa nám páčili. Keď sa nám potom ozvala ich manažérka, že v máji majú cestu cez Bratislavu a či niečo spolu nevymyslíme, neváhali sme. Až neskôr sme zistili, že v domácej Litve sú naozaj populárni a na ich koncerty chodia stovky ľudí a postupne rastú aj v zahraničí. Veď na Tallinn Music Week získali cenu divákov za najobľúbenejšiu kapelu festivalu. Takže budúci utorok treba tento zatiaľ skrytý talent určite vidieť a počuť,” pozývajú a uzatvárajú Bad Karma Boy.

24.5. koncert v KC Dunaj: https://www.facebook.com/events/857098811101917/
Predpredaj: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6671/bad-karma-boy–ghost-of-you-cz-

Zdroj: Slnko Records