Slovenská hudobná liga už pozná svojho víťaza!

Šiesty ročník autorskej súťaže hudobných interpretov SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA vyvrcholil v piatok 26.8.2016 v Bratislavskom Auparku. Na veľkom pódiu sa vo finále predstavilo 8 interpretov, ktorí vzišli zo základných kôl konajúcich sa v siedmich mestách na Slovensku. O víťazovi rozhodla porota zložená z naozaj zvučných mien, ktoré majú hudbu v svojej DNA.

„Do súťaže sa prihlásilo 48 interpretov z celého Slovenska, z ktorých sa 8 prebojovalo do finále. Prekvapila nás naozaj vysoká hudobná kvalita a profesionalita, ktorá sa k nám dostala, a to aj napriek tomu, že pre mnoho interpretov to bola premiéra pred väčším publikom. O amaterizme sa tu však vôbec nedá hovoriť.“ Podotkol riaditeľ súťaže a organizátor Ľubomír Sluk.

shl-vol06-dsc_8419-sematam-foto-vlado-kuric

SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA podporuje slovenskú autorskú tvorbu už 13 rokov. A to bol aj kľuč k zostaveniu poroty. „Chceli sme, aby sa k finalistom vyjadrili tí, ktorí sa sami o rozvoj slovenskej autorskej tvorby zaslúžili, a preto sme boli veľmi poctení, že našu ponuku prijali stálice slovenskej hudobnej scény, akými sú Jožo Ráž a Ľubo Horňák z Elánu, či Feďo Gašparík z Metalindy, speváčka Monika Agrebi, za textársku obec to bol skvelý Juraj Soviar. Samozrejme nechýbali ani zástupcovia nahrávacích štúdií, reklamnej agentúry, víťazi minulých ročníkov a za médiá Felícia Boronkay a Rado Mešša. No nemali to finalisti jednoduché.“ podotkol Ľubomír Sluk. Napokon sa porota zhodla, že sa na stupienok víťaza zaslúžene postaví funková formácia SEMATAM z Nitry, ktorá si zo súťaže odniesla hodnotné ceny.

shl-vol06-dsc_8840-sematam-foto-vlado-kuric

A čo plánuje SHL do budúcna? „V prvom rade by som rád poďakoval všetkým, vďaka ktorým bol 6. ročník naozajstným úspechom. Všetkým – od interpretov, cez organizátorov, partnerov, moderátora Rada Meššu, katering až po porotu, či skupiny Heľenine Oči a Landfil, ktorí si našli čas a vrátili sa zahrať tam, kde to pre nich v podstate začalo. Boli to dlhé mesiace tvrdej práce, ale stálo to za to a do budúcna by sme určite chceli pokračovať v nastavenom trende a objavovať ďalšie talenty. Mohlo by sa zdať, že dnes je takýchto súťaží priveľa, ale ja s tým nesúhlasím, pretože často je to iba o tom správnom provotnom nakopnutí a tým SHL je.“ Poznamenal Ľubomír Sluk.

shl-vol06-dsc_8861-porota-foto-vlado-kuric

Na záver už len doplníme, že jedným z interpretov, ktorých úspešnú kariéru naštartovala práve SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA je kapela HEĽENINE OČI. Tohtoročnému víťazovi, skupine SEMATAM, gratulujeme a veríme, že o nich budeme čoskoro počuť z médií.

Kompletné výsledky 6. ročníka SLOVENSKEJ HUDOBNEJ LIGY, ďalšie informácie a kontakty na prípadnú mediálnu spoluprácu nájdete na www.hudobnaliga.sk.

shl-vol06-dsc_9043_pano-foto-vlado-kuric

Výsledky

Hlavné kategórie

  1. miesto – Sematam (Nitra)
  2. miesto – WILD PEOPLE (Nitra)
  3. miesto – Stripless (Levice)

Cena poroty – WILD PEOPLE (Nitra)
Cena poroty – EUFORY (Martin)

shl-vol06-dsc_9270_pano-sematam-s-jozom

Vedľajšie kategórie

Najlepší mladý interpret – WILD PEOPLE
Sympatie divákov – Deadwings
Muzikantské srdce – KLONS
Najlepší muzikant/-ka – Miroslav Felber/The Parentals
Najlepší spevák/-čka – Diana Hokšová/Stripless

shl-vol06-dsc_9120-helenine-oci-foto-vlado-kuric

Natália Barteková, PR manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Vlado Kuric