Slovenka Karin Ann posiela z Hollywoodu svoj nový videoklip „if i fall for you“

Po sérii výrazných úspechov v zahraničí si slovenská speváčka Karin Ann vybudovala dve nové umelecké tvorivé základne – jednu v Európe a jednu v USA. V uplynulých mesiacoch totiž pre pracovné povinnosti trávila čoraz viac času v Londýne a v Los Angeles. Prvé mesiace tohto roka strávila práve v srdci kinematografie, v Hollywoode, kde zároveň nakrútila videoklip k svojej aktuálnej novinke if i fall for you.

Skladby slovenskej speváčky Karin Ann sú hĺbkovou sondou do tém rodovej rovnosti, duševného zdravia a ľudských práv. Zároveň by sa dali nazvať akýmsi kompasom v mysli 20-ročného človeka, ktorá spracováva mozaiku prvých lások, toxických vzťahov a vlastných vnútorných neistôt.

Výnimkou nie je ani najnovší singel if i fall for you – temná popová balada, ktorá osloví každého, kto si v živote prial nahliadnuť za horizont prvých opojných dní v novej partnerskej známosti. „Skladba je o životných obdobiach, kedy niekoho spoznáte a začnete k nemu niečo cítiť. Je o počiatočných fázach, kedy o novom partnerovi ešte veľa neviete, ale romantizujete si ho a predstavujete si, čo všetko by ste spolu mohli zažiť a ako by vyzeral váš vzťah,“ opisuje Karin Ann. Temné tiene nad novým vzťahom, ktoré reflektuje i nálada pesničky, predstavujú strachy prichádzajúce ruka v ruke s takmer každou novou láskou. „Napríklad kvôli tomu, že ste v minulosti zažili sklamanie, zľaknete sa každého negatívneho signálu a bojíte sa znovu sa zamilovať, pretože nechcete tým všetkým prechádzať znova,“ dopĺňa Karin.

Skladbu „if i fall for you“ napísala Karin Ann spoločne s držiteľom ceny Grammy, švédskym producentom a skladateľom Martinom Terefe, aktuálne pôsobiacim v Londýne, ktorý produkoval cenami Grammy, Brit a Juno ovenčené albumy Jasona Mraza, Jamesa Morrisona či KT Tunstall. Hudobného mixu sa ujal 2-násobný držiteľ Grammy Mitch McCarthy, ktorý stojí za zvukom najväčšieho hitu Olivie Rodrigo „drivers license“.

 Videoklip „if i fall for you“ vznikal začiatkom tohto roka v americkom Los Angeles. Karin Ann zverila réžiu do rúk americkej kreatívnej dvojice TUSK (Olivia Mitchell a Kerry Furth), ktorej videoklipy pravidelne skloňujú renomované magazíny ako Rolling Stone či Billboard. Zaujímavosťou je, že tvorivý tím zo zámoria nakrúcalvideoklip „if i fall for you“ analógovou technológiou klasických filmov, čo sa napokon výrazne odrazilo v atmosfére klipu. Po boku Karin Ann si zahral Daniel Ferrell (Ant-Man a Wasp: Quantumania, Thor: Láska a hrom) a vo vedľajších úlohách sa predstavili Soyana Pigniat a Issabella Barraza.

 O Karin Ann

Karin Ann sa vďaka svojej hudbe stala Gen Z ikonou, priamočiarou kritičkou zastaraných společenských stereotypov a zastánkyňou práv (nielen) LGBTQ+ menšiny. Svoj prvý sólo koncert odohrala koncom roka 2021 v Prahe, pričom celý zisk z neho venovala organizácii Amnesty International na podporu jej činnosti  v boji za ľudské práva. V tom istom roku sa zapísala do histórie ako prvá spomedzi slovenských umelcov a umelkýň, ktorú Spotify v rámci programu Spotify Equal obsadil na svoj kultový billboard na newyorskom Times Square. Doma v Európe bola jej tvorba ocenená nemeckou cenou Munich Music Video Award pre jej videoklip babyboy a víťazstvom v kategórii Objav roka v českej hudobnej ankete Žebřík. Vlani zaujala skupinu Imagine Dragons, ktorá si ju vybrala ako predskokanku na svoje turné. Vystúpila tiež na koncertoch britského speváka YUNGBLUDa a absolvovala sériu koncertov s americkou hviezdou LP.

Zdroj: TS