Slovák natočil klip na aktívnej sopke

Aj takéto zábery sa objavujú vo videoklipe hudobníka Michal v novej piesni s názvom „Sipping another wine„. Za projektom stojí Michal Šuštiak, ktorý sa na našom webe v minulosti už objavil a to s piesňou „I’m dying„, ktorá odzrkadľovala nielen následky vtedy prekvitajúceho vírusu korony.

Billie Eilish a Dire Straits dokopy, presne tak nejak by sme opísali nový singel, ktorý je plne nabitý emóciami a chytľavými melódiami. „Pieseň som zložil prakticky za 15 minút aj s textom. Chytil som dva akordy a slová už šli samé.“ Podobne ako „I’m dying„, aj videoklip ku „Sipping another wine“ je naplnený reálnymi autentickými zábermi, ktoré prezentujú už typickú značku hudobníka Michal.

„Známy sa mi pravidelne smejú za rýchlosť akou nahrávam a vydávam piesne. Zábery do tejto piesne som nahrával dva roky“.

„Prečo to trvalo dva roky?“

„Veľa faktorov. Jedno z mojich kritérií klipu bolo mať chrliacu sopku v záberoch. Tie sa mi podarilo natočiť iba nedávno po vyše roku čakania, keď hneď vedľa vtedy už pomaly hasnúcej sopky Fagradalsfjall vybuchla nová. Na jednom zábere je prakticky zachytený vznik sopky iba dva dni od prvej erupcie.“

Michal využil kontrasty záberov medzi teplým štúdiom a chladným Islandom; žeravou lávou a chladnou severnou Oravou. „Ako vznikali zábery? Určite každý má v partii človeka, ktorý rád vytiahne smartphone v strede konverzácie a random začne nahrávať. Niektoré zábery som točil sám, niektoré nemecké či poľské turistky.“ – smeje sa Michal.

Rovnako nám prezradil aj plány do budúcnosti. „Ak sa podarí, do leta nahrám s kapelou album, ktorý je v pláne už roky.“ Na otázku, kedy je plánované vydanie tohto albumu, nám Michal odpovedal stroho – „Do 10 rokov.

Veríme, že tomu bude už budúci rok a novej piesni držíme palce!

Zdroj: TS