SLOVÁCI ZABOJOVALI NA SVETOVOM TURNAJI NEYMAR JR’S FIVE SPARTAK MYJAVA TRETÍ, ATLETICO TRNAVA F.C. NA DEVIATOM MIESTE!

Veľkolepé finále najväčšieho turnaja v malom futbale na svete je za nami. Na Neymar Jr’s Five 2018 v brazílskej Praya Grande sa tento víkend stretli tímy zo 62 krajín a šiestich kontinentov. Nechýbalo medzi nimi ani Slovensko, ktoré reprezentovali Atletico Trnava F.C. a Spartak Myjava.

Víťazstvo z tretieho ročníka Neymarovho turnaja si v kategórii zmiešaných tímov odniesli Mexičania a v premiérovom ženskom turnaji sa majsterkami sveta stali Brazílčanky. Slovenským tímom sa v tvrdej konkurencii z celého sveta darilo výborne! Z Brazílie si ženský Spartak Myjava odnáša skvelé 3. miesto a chalani z Atletico Trnava F.C. skončili na 9. priečke.

Christian-Pondella-Red-Bull-Content-Pool

 

Neymar zápasy sledoval z hľadiska a na záver si zahral proti víťazným tímom z obidvoch kategórií: „Som skutočne hrdý a šťastný, že sa nám podarilo spojiť všetky tieto krajiny a odlišné kultúry a ukázať im nielen Brazíliu, ale aj Instituto Projeto de Neymar Jr a štvrť, v ktorej som vyrástol. Som veľmi rád, že po všetkých ťažkostiach môžem byť konečne doma.“

Fabio-Piva-Red-Bull-Content-Pool

Do rýchlych desaťminútových zápasov bez brankára v štýle päť na piatich sa tento rok celosvetovo zapojilo viac ako 125 000 hráčov. Tretí ročník sa tak stal rekordným v počte zapojených krajín aj účastníkov. V súbojoch o víťazstvo nechýbali tímy z Argentíny, USA, Poľska, Francúzska, Turecka či Španielska.

Jan-Kasl-Red-Bull-Content-Pool

Slovensko bolo súčasťou tohto globálneho turnaja po prvý raz. Finále sa už tradične odohralo na pôde neziskovej organizácie Instituto Projeto Neymar Jr v Jardim Glória, kde Neymar vyrastal. Spolu so svojou rodinou tu vybudoval športový a vzdelávací komplex, ktorý má za cieľ pomáhať sociálne znevýhodneným deťom a rodinám z tejto oblasti.

Filip-Nagy-Red-Bull-Content-Pool

Viac o turnaji a výsledkoch na redbull.sk/neymar a na neymarjrsfive.com/sk

Zdroj: TS