Slobodná Európa ukončí aktuálne turné k novému albumu Štvorka v bratislavskom MMC už v piatok 31. októbra!

Slovenská kapela Slobodná Európa ukončí svoje októbrové turné k novému albumu Štvorka už tento piatok 31. októbra v Bratislave v klube MMC. Po koncertoch v Novom Meste nad Váhom, Žiline, Poprade, Nitre, Liptovskom Mikuláši a Partizánskom tak príde na rad posledný koncert úspešnej Štvorka Tour 2014 práve na domácej pôde, navyše s úplne inými hosťami, ako tomu bolo na všetkých doterajších koncertoch.

Zatiaľ čo tie absolvovala so Slobodkou v pozícii hosťa kapela Walter Schnitzelsson, na posledný bratislavský koncert si Slobodná Európa ako hostí pozvala českú undergroundovú legendu Garage & Tony Ducháček a domácu kapelu Hviezda.

Vstup do MMC bude od 19.00 hod., koncert odštartuje kapela Hviezda svojim 30-minútovým programom o hodinu neskôr o 20-tej. Približne o 20.45 už na pódium vystúpi legendárny Tony Ducháček so svojou kapelou Garage, ktorá si na tento aj pre nich špeciálny koncert v Bratislave prichystala predĺžený 70-minútový program, ktorý sa skončí zhruba úderom desiatej hodiny. Po asi dvadsať minútovej prestávke to už na pódiu rozbalí kapela Slobodná Európa s tak isto prerobeným a dlhším koncertným programom aký mala na koncertoch doteraz. Okrem chronicky známych skladieb do svojho nového playlistu zaradila aj skladby, ktoré dlhé roky už nehrávala, resp. skladby, ktoré ešte na koncertoch dokonca nikdy nehrávala! Celá akcia sa skončí niečo po pol dvanástej a bude pokračovať improvizovanou afterparty až do ranných hodín v priľahlých baroch budovy YMCA, kde sa MMC nachádza..

Na koncerte bude už tradične k dispozícii aj kompletný široký sortiment merchandise Slobodnej Európy (CD, mikiny, tričká, odznaky a plagáty), ktorý je uvedený tu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151980021711574.1073741846.47223101573&type=3.

Vstupenky na tento posledný koncert turné v Bratislave na voľné státie, či vyvýšené sedenie sú stále v predaji v sieti spoločnosti Ticketportál za ľudovú cenu 5,- €, dokonca sa dajú zakúpiť aj priamo v budove YMCA a to konkrétne v Cobra bare. Na mieste ich cena mierne stúpne, avšak len na 7,- €. V predpredaji pre náročnejších záujemcov sú k dispozícii aj VIP vstupenky na balkón s obligátnymi vymoženosťami MMC, ako aj najlepším výhľadom. Konkrétny link na online zakúpenie obidvoch druhov vstupeniek je: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=19977

Po tomto koncerte si Slobodka, ktorá hrá posledné roky v ustálenom a nezmenenom zložení Whisky – spev, Jeho Skromnosť Svetozár Korbeľ – gitara, Branko „Temo“ Černák – gitara, Martin Žumo“ Zimanyi – basa a Ďuro Černý – bicie, dá na 5 týždňov pauzu kvôli Whiskyho cestovateľským záujmom a aktivitám, keďže sa chystá navštíviť Indonéziu, kam odlieta hneď na druhý deň po tomto bratislavskom koncerte a neskôr africký Kamerun. V decembri sa Slobodná Európa vráti znovu na klubové pódia a uzavrie svoj mimoriadne úspešný rok, počas ktorého slávi už 25 rokov svojej existencie.

Viac info hlavne na: www.slobodnaeuropa.skwww.facebook.com/slobodnaeuropa.

Slobodka_A2-dotla-

Zdroj: RF music agency