Slávik kedysi kapelu AYA odmietol, teraz jej bude krstiť nový album.

Slovenská rocková legenda, kapela AYA, má dôvod na radosť. Pred pár dňami oficiálne vyšlo jej 7. albumové dieťa. Už zajtra sa uskutoční aj jeho krst. Pred krstným otcom sa väčšine ľudí roztrasú kolená, AYA je však v pohode…

Jeseň je pre kapelu AYA skutočne úspešná. Dokončila a vydala svoj album s poradovým číslom 7. Verná tradícii mu dala názov, v ktorom nájdete tentoraz celý názov kapely aj poradové číslo albumu – Siedmaya. Ale pozor, ide o 6. štúdiový album, kapela AYA vydala aj jednu výberovku. Album prináša 11 nových songov, tri z nich sú v angličtine a naspieval ich basgitarista Michal Bukviš. V rádiách už rotujú songy O tebe, ktorý v štúdiu Babylon mixoval Juraj Kupec a mastering robil Boris Sodoma v štúdiu High Five Mastering v Londýne, Čiary a Môj čas, samozrejme, už so spevom lídra kapely Borisom Lettrichom.

aya-kapela

AYA už tradične oslávi vydanie albumu so svojimi fanúšikmi v Žiline počas koncertu Rockové Vianoce, ktorý sa uskutoční 18. decembra a kapela ho organizuje už 18 rokov. Bratislavskí fanúšikovia sa tiež dočkajú – krst albumu Siedmaya sa bude konať už zajtra, 11. novembra 2015 v Rock Café Rosnička o 18:00 hod. počas  unplugged koncertu kapely. Do života novinku uvedie obávaný porotca televíznej talentovej šou Jaro Slávik. „Je to skvelý a rozhľadený človek, profík v šoubiznise a jeho reakcia bola: Jasné, že vám CD pokrstím, veď ja som vaším fanúšikom už od čias Malého princa!,“ prezradil gitarista Mário Tománek. Jaro Slávik bol kedysi šéfom hudobného vydavateľstva EMI a kapela AYA s ním už má skúsenosť. „Keď sme boli za ním ohľadom vydania nášho 3. albumu, odmietol nás so slovami, že je zlá doba pre slovenskú muziku, že možno nabudúce. To ale už nebolo, lebo zdrhol do sveta. Tak možno práve takto, ako krstný otec, nám to chce vynahradiť,“ uvažuje Tománek.

Nový album kapely AYA sa bude krstiť dažďovou vodou z krhličky od firmy Kovotvar z Kútov, ktorú nájdete aj v záhradkárskom obchode princa Charlesa v Buckinghamskom paláci. Album Siedmaya si môžete objedať exkluzívne na www.zijemehudbou.sk.

Zdroj: Agentúra Žijeme hudbou