Slávik 2011: Zlatých Slávikov zístkali Tina, Desmod a Richard Müller!

Včera večer sa v bratislavskej Inchebe odovzdávali hudobné ceny Slávik 2011. Podujatie moderovali Martin „Pyco“ Rausch a Jakub Prachař a naživo ho vysielala TV JOJ.

V kategórii Spevák boli nominovaní Peter Cmorik, Marián Čekovský, Richard Müller, Rytmus a Miro Žbirka. Miro Žbirka skončil na treťom mieste, na druhej priečke sa umiestnil Peter Cmorik a zlatého Slávika si odniesol Richard Müller.

V kategórii Speváčka boli nominované Kirschner Jana, Knechtová Katarína, Rolins Dara, Smatanová Zuzana a Tina. Katka Knechtová získala bronz, na druhom mieste sa prekvapivo umiestnila Zuzana Smatanová a zlatého Slávika 2011 získala speváčka Tina.

V kateģorii Skupina boli nominovaní Desmod, Elán, Horkýže Slíže, IMT Smile a No Name. Prvenstvo v tejto kategórii získala kapela Desmod, ktorej členovia si okrem toho odniesli aj cenu pre Absolútneho Slávika 2011. Za Desmodom sa umiestnili IMT Smile a Elán.

V kategórii Skokan roka triumfoval víťaz Česko Slovenskej SuperStar 2011 Lukáš Adamec. Objavom roka sa stal rapper Majk Spirit, ktorý si tiež odniesol cenu za Videoklip roka za skladbu Hip-Hop.

Cenu Rádioslávik Rádia Expres získala skupina IMT Smile, Hudobným webom roka sa stala oficiálna webstránka Zuzany Smatanovej www.zuzanasmatanova.sk a za Hit roka vyhlásili skladbu Dary Rolins Nebo, Peklo, Raj, v ktorej hosťuje Tomi Popovič.

Prehľad víťazov a víťaziek v ankete Slávik 2011

Spevák:
1. Richard Müller
2. Peter Cmorik
3. Miro Žbirka

Speváčka:
1. Tina
2. Zuzana Smatanová
3. Katarína Knechtová

Skupina:
1. Desmod
2. IMT Smile
3. Elán

Skokan roka: Lukáš Adamec
Objav roka: Majk Spirit
Videoklip roka: Majk Spirit – Hip-Hop
Rádioslávik Rádia Expres: IMT Smile
Hit roka: Dara Rolins feat. Tomi Popovič – Nebo, Peklo, Raj
Hudobný web roka: www.zuzanasmatanova.sk
Absolútny Slávik: Desmod

Zdroj: Redakcia GREGI.NET
Publikoval: Redakcia GREGI.NET